K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

woensdag 18 november 2009

Dagdromen.

Onlangs schreef ik dat de gedachte HET IS NIET NU goed helpt tegen Leeuwen en Beren op mijn pad. Het hele weekend voelde ik me er prima bij. Gisteren en vandaag gaat het fysiek niet zo goed. In het hier en nu leven is niet echt een pleziertje, het HIER en NU doet pijn. Ik kan mezelf dan wel helpen door weg te dromen, niet naar een zonnig eiland met palmbomen want dat zegt me niets.

Nee, ik denk dan aan een klein, zonovergoten binnenpleintje met een stenen vloer. Mijn broer heeft vroeger zoiets gehad. Ik zit op een stoeltje, poes snorrend op schoot, thee in de buurt en een boek in mijn hand.
Plotseling komt er een prachtige groene kleur in gedachten.

 
Midden in een bos zit ik naast een kleine poel, de kleur is smaragd groen met gele zonnespikkels. Mos langs de randen, het is er heel stil. Af en toe een vogelgeluid en soms zie ik een visje.

Ben ik nog niet uitgedroomd dan bevind ik me ineens in het Dal der Ambachtslieden in Luxor.


Ik zit op de rand van een berg, waarin de graven van de kunstenaars zijn uitgehouwen die de prachtige faraograven versierden. Vreemd genoeg zit Sarah naast me en ook woestijndieren. Het is er heel erg vredig. De kleuren zijn zo prachtig. Roze, geel, zacht oranje, goud, een streep groen, er heerst pure vrede.
Wanneer ik dit bedacht heb voel ik me veel beter.

Ik zocht op internet naar een foto die het "poeltje" kan uitbeelden. Dat lukte niet en bovendien vind ik het niet zo leuk om de foto van iemand anders te plaatsen. Wat ik wel tegenkwam was deze verbazingwekkende schoonheid. Wanneer ik een nieuwe camera ga kopen wil ik er een met een sterke macro mogelijkheid en dan hoop ik ooit ook zo te kunnen fotograferen.  Zie:

http://weblog.victorbos.nl/?p=12

3 opmerkingen:

Walter zei

even een klein teken van medeleven.
Door pijn wordt een mens wel heel erg op de proef gesteld!
Maar gelukkig heb je mooie fantasiën!
Antie-pijn knufje..
groetjes

Anya zei

Je woorden raken me,
ik hoop dat je weer snel goed in je vel zit.
We hebben allemaal weleens onze
up & downs ;-)
Geniet van je mooie kunst .....
groetjes van ons
:-)

Anoniem zei

Ach ik wil niet achterblijven. Droom ze maar lekker hoor, naar warme landen en zonnige plekjes. Hier en nu doe je maar een andere keer. Liefs Tineke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.