K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

woensdag 17 februari 2010

Hoogbegaafd

Op het werk sprak ik gisteren met iemand die ik getest heb. Naar voren kwam het beeld van een hoogbegaafde. Hij keek ervan op. dat wist hij niet.
Ik ben op zoek gegaan naar informatie over hoogbegaafdheid en kwam oa dit artikel tegen.

Uit     http://www.intermediairpw.nl/artikel.jsp?id=850068
Daar zat ik dan. Niemand praatte tegen me. En als ze iets zeiden, ging het over een onderwerp waarvan ik niets snapte. Of ze maakten van die cryptogramachtige grappen. Die jongens zijn op hun gebied drie keer slimmer dan ik.’ Pyt Liemburg kan nu lachen om zijn eerste dagen als hoofd systeembeheer van internetaanbieder Xs4all.
Zijn team bestond uit een dertigtal hoogbegaafde bèta’s. Echte nerds, aldus Liemburg, voor wie dat woord geen negatieve bijklank heeft. Vrij introvert veelal, communicatief niet al te sterk, en niet in the mood voor een gezellig praatje. Van de andere kant erg doelgericht en uiterst scherp tegen elkaar. Fouten worden niet verbloemd en onderling gaat het er soms stevig aan toe.

Het eerste wat hij deed, was uitzoeken wat de jongens bezighield. ‘Je ontdekt dat ze weliswaar niet hardop praten, maar dat ze allemaal online aan het chatten zijn. Je leest mee.’ Hij besloot voortaan op weg naar de koffieautomaat te overleggen, want nerds hebben een hekel aan formele overlegsituaties. ‘Uiteindelijk gaat het om vertrouwen winnen en verantwoordelijkheid geven’, benadrukt hij. ‘Je erkent dat zij op hun gebied de beste zijn. Pas als je organisatorisch nodig bent, moet je erin springen en laten zien wat je waard bent. Dat moet je echt verdienen.’

Jarenlang was ict’er Jannie Gerrits voor haar vorige werkgever, een ministerie, een high potential. Men was heel tevreden over haar. Tot zij zelf liet merken dat zij dit helemaal niet was, toen werd zij tot ‘onmogelijk geval’ bestempeld. Gerrits typeert zichzelf qua denken als ‘nerd-achtig’. Ze houdt niet van small talk, is sfeergevoelig en stelt een grote mate van autonomie op prijs. Gerrits had het idee dat ze werd zoetgehouden als ze op een inefficiënte maatregel wees.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.