K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

maandag 21 juni 2010

Zomerzonnewende


Ook dit jaar trokken er weer duizenden mensen naar de beroemde eeuwenoude cirkel van enorme stenen om de zomerzonnewende te vieren. Er wordt muziek gemaakt, gefeest en gedanst. Alleen bij de zonnewende krijgen bezoekers de gelegenheid om de stenen aan te raken en er tussendoor mogen lopen. De rest van het jaar is dat verboden. Stonehenge is ruim vierduizend jaar geleden waarschijnlijk gebouwd om dienst te doen als als observatorium en als tempel. Bij het ontwerp is nauwkeurig rekening gehouden met de bewegingen van hemellichamen, waaronder de zon.
De zonnewende wordt al duizenden jaren lang op vele plaatsen op aarde gevierd. Bij deze gebeurtenis, die ook bekend staat als solstitium (latijn voor zonnestilstand) bereikt de zon, vanuit de aarde gezien, de meest noordelijke of zuidelijke positie. Deze positie wordt op aarde gemarkeerd door de beide keerkringen.
Er wordt wel beweerd dat de dagen tussen het zomersolstitium en midzomer (rond 21 – 24 juni) krachtige zonnedagen zijn en benut kunnen worden om belangrijke plannen te maken of een nieuwe start te maken.

1 opmerking:

Assayya zei

mooie krachtplek:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.