K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

vrijdag 19 november 2010

Wanna B A Bride.


Als Nederlandse bride-to-be loop je dikwijls tegen tradities, gebruiken of gewoonten aan die misschien helemaal niet jóuw tradities zijn. Waarvan je je afvraagt waarom je ze na zou moeten leven en wie bepaalt heeft dat-het-zo-zou-moeten.

De 29-jarige schrijfster Ghada Abdel Aal liep daar tegenaan in haar thuisland Egypte. Zij had de wens om te trouwen. En dan niet op de in Egypte gebruikelijke manier, waarbij vrouwen door familie en vrienden in contact moeten worden gebracht met potentiële partners. In het conservatieve Egypte is het ondenkbaar, maar de stoere Ghada besloot zelf een zoektocht te beginnen naar een geschikte echtgenoot en hield daar een heel openhartig blog over bij: Wanna be a bride
Met de humor van een Bridget Jones beschrijft ze de verschillende typen mannen die ze treft, elk met zijn eigenaardige eigenschappen. Wat volgde is een boek, dat nu ook in Nederland is uitgekomen, getiteld: ‘Ik wil trouwen‘.
Op het Women Inc. festival waar Ghada te gast was, sprak ze over de problemen die ze tegenkwam tijdens haar zoektocht: “Vrouwen worden niet geacht iets na te streven; vrouwen zijn er voor mannen om mee te trouwen of van te scheiden. Als een vrouw wensen heeft, wordt dat vooral als onbeleefd gezien.”

Kortom: een must-read voor elke moderne aanstaande bruid die worstelt met verwachtingen van haar omgeving en de omgang met trouw-etiquette.
‘Ik wil trouwen’ van Ghada Abdel Aal is nu te koop in de boekhandel of te bestellen via de website van Nieuw Amsterdam.

overgenomen van Arnhems meisje

1 opmerking:

Hartstikkeleuk zei

Ik ben heel benieuwd naar dit boek, Kleurrijk! En als het even kan zal ik het ook zeker aanschaffen. Ik heb in Egypte zelf met verschillende jonge meisjes meegemaakt hoe het er aan toe kan gaan op de 'huwelijksmarkt'. Zeker niet altijd negatief hoor, zeker niet. Oh, wat heb ik aan sommigen van hen mooie herinneringen (grote glimlach hier)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.