donderdag 5 april 2012

Maakt Picasa het mooier of niet?


Ik heb hier de onbewerkte foto
ook eens bijgezet.
Ik vond het jammer dat het insect
wat onduidelijk is.
Met mijn camera kan ik macro opnames maken
wat ik super leuk vind
het is heerlijk om te doen
adem inhouden, scherpstellen en hopen dat het resultaat goed is
mijn camera heeft die macro mogelijkheid ingebouwd
niet dat ik een extra lens heb
dat zou ik overigens wel willen hebben

Toen ik het resultaat bekeek
vond ik de rechterkant van het insect te donker
dat kon ik oplichten met Picasa

Ik twijfel zelf welke foto ik het mooist vind
de bewerkte of de onbewerkte


3 opmerkingen:

  1. ik vind deze foto veel veel mooier! Maar het insect is inderdaad veel onduidelijker. Ik gebruik picasa niet voor dat soort van bewerkingen, maar helicon filter ( en da's gratis te downloaden ) en ik zou dat insect met helicon wat oplichten en een beetje verscherpen.... Ik weet niet of je ene kleins tukje kan bewerken bij picasa eigenlijk ...
    Of je moet wel de bewerkte foto gebruiken en het insect er uit knippen zodat het bladvullend wordt ? Misschien is dat wel tof ? Maar wat vind je er zelf van eigenlijk ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze onbewerkte foto vind ik eigenlijk mooier, veel natuurlijker. Inderdaad is het insect jammer genoeg wat donker uitgevallen, maar de bloesem is prachtig soft zoals ze ook werkelijk is.

    Je zou dan alleen het insect kunnen selecteren en wat scherper en lichter maken. Weet niet of dat bij Picasa mogelijk is maar in ieder geval in veel andere fotobewerkingsprogramma's wel.

    De foto is echtheel mooi!!!

    Lieve groetjes,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke foto vind ik mooier. Tsja, daar heb ik over lopen nadenken. Het antwoord is dat ik ze allebei mooi vind. En er van geniet dat ik van 1 opname 2 verschillende foto's kan maken (en nog veel meer verschillende uitwerkingen zou kunnen maken) allemaal met een eigen sfeer. Ik ga zeker het program zoeken waar "ME'het over had. Ik heb zelf naast Picasso nog een ander een fotobewerkingssysteem. Maar ik heb jammer genoeg geen systeem waarmee ik iets plaatselijk kan verbeteren, bijvoorbeeld alleen het insect verbeteren.

    BeantwoordenVerwijderen

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015