K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

dinsdag 9 april 2013

Tentoonstellingen die ik graag wil bezoeken

Rozen van Redouté Teylers museum

De sierlijke rozen, spectaculaire lelies en andere prachtige bloemen en planten die Pierre-Joseph Redouté (1759-1840) tekende en schilderde, zijn onovertroffen in hun artistieke schoonheid en wetenschappelijke precisie. Niet voor niets ontving hij officiële benoemingen van koningin Marie-Antoinette en keizerin Joséphine Bonaparte, en gaf hij privélessen botanisch tekenen aan de familie van koning Louis-Philippe. In deze eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van de ‘Rembrandt van de rozen' zijn onder meer de schitterende bloemaquarellen te zien die hij maakte voor keizerin Joséphine.
 
----------------------------------------------------------
Museum het Valkhof

Museum Het Valkhof in Nijmegen gaat terug naar de 18de eeuw. Een eeuw die ook wel ‘de vergeten eeuw’ wordt genoemd. Maar de invloed van deze verrassende eeuw is nu nog steeds te merken. Politiek Den Haag, namen van planten en dieren of het samen drinken van koffie en thee: ze vonden hun oorsprong in de 18de eeuw. De tentoonstelling ‘Uit de plooi’ neemt u mee naar deze interessante periode uit de Nederlandse geschiedenis.
 

---------------------------------------------------------------------------
De Bijzondere Collecties bevinden zich aan de Oude Turfmarkt, tegenover de Munttoren. De zoölogische en botanische collecties zijn ondergebracht in de Artis Bibliotheek aan de Plantage Middenlaan.

Bijzondere Collecties Univeristeit van Amsterdam

Oude Turfmarkt 129 | 1012 GC Amsterdam
+31 (0)20 525 7333

1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis

De verhalen van bijzondere, beroemde, beruchte maar ook vergeten vrouwen komen weer tot leven in de tentoonstelling 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. De tentoonstelling is van 15 februari t/m 20 mei 2013 te zien bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Uitgangspunt is het gelijknamige boek van historica Els Kloek.
 
 
Ik heb dit boek nu uit de bibliotheek. Ik keek ervan op dat de bibliotheek het al uitleende. Het is een prachtig boek. Inspirerend. Concept van het boek is van Irma Boom irma+boom
 

4 opmerkingen:

elly zei

Ik kom je even gedag zeggen.

Daar zou ik ook wel naartoe willen maar meestal komt er weinig van. Alhoewel nu ik een museumkaart heb. Wie weet...

Merel Mozart zei

Wat leuk dat jij het boek al uit de bib hebt. Het leek mij ook interessant toen ik de schrijfster bij Wim Brands zag

Merel Mozart zei

Wat leuk dat jij het boek al uit de bib hebt. Het leek mij ook interessant toen ik de schrijfster bij Wim Brands zag

Willy zei

Dag Kleurrijk, de tentoonstelling "Uit de plooi" zou ik ook graag willen bezoeken, maar "Nordic Art" staat ook nog op mijn lijstje. Ik zie dat je prachtige aquarellen maakt en een hele rits blogs hebt, waar ik nog ga rondneuzen, maar daar moet ik even de tijd voor vinden. Eerst maar eens begonnen op het blog met de naam waaronder jij bij mij reageerde.
Fijn weekend,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.