K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

dinsdag 21 januari 2014

De bibliotheek is een verouderd instituut

 
 Hier de opening van onze bieb

Vanmorgen hoorde ik op de radio dat de bibliotheken vanaf vandaag e-books gaan uitlenen.
Op Heldenreis lees ik dat volgens Jet Bussemaker, minister van Onderwijs én Cultuur én Wetenschap de bibliotheken wel dicht kunnen als je de boeken gewoon als e-book aanbiedt.
Ik lees op dit weblog ook dat stand.nl de stelling heeft: De bibliotheek is een verouderd instituut. Gauw denk ik, stem mee, want dit kan toch niet. Op de site aangekomen zie ik tot mijn geruststelling
   
17% eens (179)
83% oneens (915)
De bibliotheken weg en in de plaats daarvan e-books
O, rilling.........
Ik hou zo van boeken, echte boeken
Af en toe lees ik een e-book op mijn e-reader.
wat een armoe troef
Een boek is zoveel meer. Je kunt het vastpakken. De geur van het papier. De kaft en het lettertype waar zorg aan is besteed. Boeken in een kast, boeken in een stapel op een tafel of op de grond.
En dan..... de inhoud tot je nemen............. Onder een schemerlamp, weggedoken in een stoel, liggend op een bank. Heerlijk wegduiken in een andere wereld. Bladzijden die ik om kan slaan. Geen oplichtend schermpje, geen geflikker aan mijn ogen. Geen ielig, klein schermpje wat ik op moet houden.
 In onze stad hebben we nu een gloednieuwe bibliotheek. Het is er altijd druk. Er wordt naar boeken gezocht, er wordt gestudeerd, mensen voeren zachte gesprekken. Er staan diepe stoelen waarin mensen lezen. Je kunt er kranten en tijdschriften doorkijken en koffie of thee drinken. Een "vernieuwende "architect heeft bedacht dat een glijbaan leuk is voor kinderen. met veel gegil laten ze zich naar beneden glijden.
Wat mij betreft:
  
DE BIEB MOET BLIJVEN, DE GLIJBAAN MAG WEG


1 opmerking:

sea4all zei

Een bericht waarvan ik even schrok. Het idee alleen al dat er over enige tijd geen fysiek boek meer zou bestaan. Nee! Gruwel! Heb wel het idee dat dergelijke uitspraken als proefballonnetjes worden losgelaten. Even temperaturen hoe de goegemeente reageert. Het zou een armoede zijn als bibliotheken zouden verdwijnen. Alleen al het aanbieden van een studeer- en uitwisselruimte is alles waard.

Zie overigens ook wel voordelen van het lezen vanaf een e-reader. Ik schaf zelf boeken aan voor op mijn iPad. Zo kan ik op vakantie met veel leesmateriaal en relatief weinig bagage. Handig in het vliegtuig, in de trein en op het hotelbed.

Bovendien kan ik 's nachts lekker lang doorlezen onder mijn dekbed, als N. allang slaapt omdat zijn wekker vroeg gaat. Het aanlaten van een bedlamp voor het lezen is dan niet nodig...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.