K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

donderdag 6 maart 2014

Hoe gaat het met al mijn goede voornemens?

Zelfportret
 
Dit jaar ga ik op zoek naar nieuwe structuren in mijn leven. Wat vind ik wel en niet leuk om te doen. Ik vind het leuk om eens per maand te kijken hoe het met de ideeën die ik heb gaat.
 
Per half uur van bezigheid veranderen
Ik heb het 1 dag volgehouden en ben er dus al heel gauw mee gestopt. Wel probeer ik me meer bewust te zijn van het moment van de dag en meer wisselende activiteiten op een dag te doen.Was het vorig jaar zo dat de tijd vloog en dat het ""ineens"" weer bijna nacht was, nu sta ik regelmatig vroeg (er) op en kijk ik wat vaker naar de klok om te weten welke tijd het is.
 
Mijn literatuur-lees project
Ik wil dit jaar 24 boeken uit de wereldliteratuur gaan lezen. Mijn streven was om meer geconcentreerd te gaan lezen. Hiermee ben ik op schema en ik vind het heel leuk om te doen. Het geconcentreerd lezen lukt. Ik lees nu ook boeken van schrijvers die ik anders nooit gelezen had en dat vind ik een aardige bijkomstigheid. Vanuit dit "project" heb ik ook een nieuw idee ontwikkeld.
 
Van elk boek dat ik lees schilder ik een kaart
Ik heb 3 boeken gelezen en heb 3 kaarten gemaakt. Dit is dus 100% gelukt. Ik verwacht ook dat ik dit heel 2014 vol ga houden.
 
 5 kaarten per week schilderen
Dit lijkt gemakkelijk haalbaar te zijn. En toch is het vorige maand niet gelukt. Ik heb er 2 per week geschilderd. Dat valt dus tegen, dat moet anders.
 
Nieuwe recepten uitproberen
Ik heb 2 nieuwe recepten uitgeprobeerd en ik vond het allebei niet lekker. Dat maakte dat ik daarna weer teruggevallen ben in het bekende koken. Toch vind ik dit jammer. Dus wil ik het graag weer  opnieuw gaan proberen.

 1 maal per dag een Tarot kaart trekken
 
Dit is goed gelukt. Ik heb heel veel zwaarden kaarten getrokken. Wat naar mijn idee erop wijst dat ik in mijn denken vastloop. ik ben nu een beetje aan het experimenteren hoe ik dit kan veranderen. De laatste kaart die ik trok, op een duidelijke vraag die ik stelde, gaf aan dat ik me verlies in dromen en ""wishfull thinking"", Dat was wel even schrikken. Maar het bracht me ook direct op een heel andere benadering, een benadering die ik veel en veel leuker vind, Hier ga ik dus ook eens mee oefenen.

Ik heb opgeschreven wat ik in maart extra wil doen. Dit naast datgene wat ik sowieso doe, nl. het huishouden en internetten/bloggen


 
Ik besteed heel veel tijd achter de computer. En hoewel ik me kostelijk amuseer en er veel van opsteek, wil ik dit toch verminderen. Want het kan me ook een katterig gevoel geven.
 
Ik wil de zolder opruimen. Alles wat weg kan zet ik in het berghok. Aan het eind van de maand wil ik het laten ophalen door de Gemeente
 
Ik wil minimaal 15 kaarten per maand maken, liefst 20
 
Per dag wil ik 1 Tarotkaart trekken
 
1 maal per week een nieuw recept uitproberen.
 
Verder gaan met de plaid die ik aan het breien ben
 
Een paar uur per week besteden aan tekenen
 
 2 keer per dag 20 minuten mediteren


4 opmerkingen:

Walter zei

Weet je dan het zonder partner nog veel moeilijker is, die structuur.
Genieten van vrijheid lijkt zo makkelijk. Al met al ben ik niet ontevreden en het lijkt erop dat jij er ook goed mee bezig bent...

Carole zei

A very cool self portrait. Be kind to yourself...sweet self talk.

sea4all zei

Geri, met een glimlach gelezen. Wil ik eerlijk zeggen. Echt leuk te lezen, maar ik dacht: 'Pffff, wat een doelen!!!. Je verbindt er hoop ik niet te strakke deadlines aan. Zo stond ik paf van het voornemen vijf kaarten per week te schilderen. Mijn hemel, wat een voornemen. Voor wat betreft het punt 'internetten': heel herkenbaar. Vroeg me wel af wat je bedoelde met 'katterig'. Word je er kattig van? Of geeft het teveel internetten je een kater-gevoel? Ik vermoed het laatste... Herken ook wel veel van je voornemens die jij blijkbaar goed kunt omzetten in daadkracht. Bijvoorbeeld het vroeger opstaan. Voor een uitslaap-liefhebster als ik, niet altijd makkelijk. De ochtend heeft wel veel moois te bieden... En de dagen lijken ook zoveel langer.

sea4all zei

Oh ja, ik vond het beeldmateriaal ook zo leuk dat je hebt gebruikt bij / in deze post. :-) Mooi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.