K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

zaterdag 1 februari 2014

De laatste weken bevind ik me wat meer in jaren 50 sferen

In de jaren 50 was ik 2 tot en met 12 jaar. Dus mijn lagere schooltijd. Wij woonden in deze periode in 2 buitenwijken van Den Haag, Moerwijk en Morgenstond. Morgenstond was een nieuwbouwwijk. Onze school lag op 30 minuten wandelen van het huis en mijn broer, een vriendinnetje en ik liepen er elke dag naar toe. Onderweg beleefden wij veel spannende avonturen. Die spannende avonturen verzonnen we zelf, zo kwamen we langs een "katteneiland" een achtertuin tussen een aantal nieuwbouwblokken waar we veel katten tegenkwamen.  Ook liepen we langs een huis, waar een oudere man zich erg opwond over alle kinderen, waardoor hij extra opviel en wij hem begonnen te plagen. Op een gegeven moment kreeg ik op mijn kop van mijn moeder omdat ik niet rechtstreeks naar huis liep, maar rondliep bij allerlei bouwputten. Er is nooit iets werkelijk gevaarlijks gebeurd, het was leuk...... Wanneer ik nu naar de scholen kijk en alle ouders zie die de kinderen ophalen, dan denk ik, wat zijn de tijden veranderd.

Ik herinner me de tijd als bruin, groen. Ik denk vanwege groene vloerbedekking die we hadden ( vierkante blokken tapijt, die mijn vader zelf gelegd had, erg modieus....) en de bruine stoelen met beige bekleding.

Via Pinterest gmwatercolors/1950/ spaar ik foto's uit deze periode. Door hiermee bezig te zijn komen er weer herinneringen boven. Tomado rekjes die wij ophingen, het rieten stoeltje wat ik van mijn oma kreeg. In mijn herinneringen blonk het niet uit van goede smaak. Daarom ben ik echt verbluft te lezen dat jonge mensen hun huis inrichten met spullen uit deze tijd. Een goed voorbeeld kun je vinden op de groene meisjes. Nu ik er wat meer naar kijk begin ik het zowaar leuk te vinden, de ronde vormen, de zachte, pastel kleuren. Zachte pastelkleuren, ik kan me er eigenlijk niets meer van herinneren....... hoewel, de pastelkleurige bekers hadden wij ook..... nooit meer aan gedacht.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.