K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

dinsdag 13 januari 2015

Wat heb ik zoals gedaan?

 
Regen, regen, regen, waterdruppels.....
Maar zie ik het nu goed? Zijn dat knoppen?
 

Ik heb eigenlijk helemaal geen zin het huis uit te gaan. Eergisteren moest ik wel, want er was "niets" meer in huis. Overdreven natuurlijk, want ik heb altijd wel voorraadjes van alles.
 

Maar binnen weet ik me te vermaken. Ik schilderde een Villette kaart in het kader van mijn boekenproject 2014. ik moet nog steeds 2 kaarten schilderen. Hoewel ik de kaart niet lelijk vind, ergert het een beetje dat dit niet de Lucy Snowe is zoals ik in gedachten had. Waarom schilder ik het dan? Tsja, goede vraag, vraag ik mezelf ook af.  Omdat ik nog niet de Lucy Snowe heb kunnen vinden zoals ik ze wel in gedachten heb. Ik schilder altijd van een foto. Hieronder kun je straks zien wat er gebeurt wanneer ik teken naar fantasie. Is ook leuk, maar niet zoals ik voor mijn project wil. Ik zoek een foto van een Lucy Snowe. die een kouwelijke indruk maakt, die observeert, die afstand bewaard, maar ook hartstochtelijk is. De Lucy zoals ik haar nu schilderde vind ik te lief.
 
Ik zoek ook nog steeds portretten voor mijn gebroeders Karamazov kaart. Ik heb al op Google afbeeldingen gezocht naar ""Russische mannen, Russian men"" en zelfs op ""Российские мужчины"" en nog steeds geen goede foto's. Een beetje vervelend vind ik het wel, want het houdt me op.
 
Ik was van de week te laat met boodschappen doen, want Flow weekly was uitverkocht.
Ik vind ze zo leuk en het grote voordeel is dat ik veel meer schrijf sinds ik ze koop. Maar de vraag kwam wel op wat ik er verder mee moet doen. Want in no time had ik er een hele stapel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik ben ze nu bezig te verwerken in een groot cahier wat ik bij Dille en Kamille kocht. Wat ik schreef wil ik bewaren en ook spreuken die me aanspreken wil ik bewaren. Hier zien jullie wat ik met mijn tekeningen bedoel. Dit maak ik wanneer ik ""uit mijn hoofd"" teken.
 
 
 
Het is leuk om te doen, want ik zie vanzelf ook weer wat me bezighield. Want de tijd vliegt en zonder dit weet ik vandaag niet goed meer wat ik vorige week deed. Ik plak niet alles, want dan heb ik wel 10 cahiers nodig. Ik zet met paperclips vast, dan kan ik meerdere papieren op elkaar vastzetten,
 
 
Ik beloofde mezelf dat ik dit jaar 12 nieuwe taarten zou proberen te maken. Dit is de eerste, een walnotentaart. Ik ben gek op walnoten. We vinden de taart allebei lekker. (Het is overigens niet de lekkerste taart die ik maakte). Ook nu was ik weer verbaasd dat het mogelijk is van alles door bloem, boter en eieren te roeren, zonder dat het beslag gaat schiften. Ik dacht altijd dat je precies de juiste hoeveelheid moet afwegen en luchtig moet kloppen. Maar in de tussentijd heb ik er al melk en tinnetjes zure room doorheen geklopt, zonder dat er iets ergs gebeurde. Sinds december weet ik nu ook dat ik er keukenstroop doorheen kan roeren en nu gisteren ging er 175 ml ahornsiroop de walnotentaart. De combinatie van walnoten met ahornsiroop is echt lekker. Ik denk alleen dat ik de volgende keer een iets andere onderbodem zoek. Nu is dit bloem, ei en cacao en dat smaakt
wel een beetje bitter.

Behalve dit alles ben ik druk aan het lezen in het boek van Harry Mulisch wat ik tot mijn verbazing een heel leuk boek vind. Ik was bang dat ik het dodelijk saai zou vinden. Maar het tegenovergestelde. Ik heb op internet naar informatie gezocht over Harry Mulisch en las ook al een beetje wat er verder in het boek gaat gebeuren. Dat vind ik nu helemaal niet leuk, dus dar ben ik snel mee gestopt. Ook ben ik bezig met de biografie over Nietzsche. Hierover zoek ik, tegelijkertijd met het lezen, informatie op internet. Eerst dacht ik, wat moet ik toch met al die informatie doen? Hieronder als links vastzetten, een nieuw blog maken? Tot ineens in mijn hoofd PINTEREST schoot. Net als bij Jack Kerouac zet ik nu websites die ik interessant vind vast op Pinterest en ook verzamel ik zo mooie foto's. pinterest/gmwatercolors/nietzsche/

Hieronder nog een foto van een deel van mijn bureau
 2 opmerkingen:

Walter zei

Gezellig om te lezen, Geri. En dat terwijl ikzelf geen......
Groetjes! ;-)

Mapi zei

Leuk om te lezen waar jij zoal mee bezig ben. Jij doet meer op een dag dan ik. Vanmiddag tijdens een wandeling naar de brievenbus heb ik er speciaal op gelet en ja er zitten hier in mijn wijkje ook knopjes aan diverse struiken en bomen.
Hoorde wel dat er weer kou en sneeuw wordt verwacht .....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.