K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

dinsdag 31 maart 2015

We zouden naar Rotterdam.......

Zomertijd is ingegaan. dat vind ik fijn. Lekker een uur langer licht.

De afgelopen dagen was ik ziek. Heel vervelend want ik moest een afspraak met een vriendin afzeggen en vandaag zouden we naar Rotterdam gaan. We hadden een hotel geboekt. Morgen is onze trouwdag en we wilden het daar vieren. Het nieuwe station bekijken, de Markthal bekijken, wandelen in de stad, misschien het Wereldmuseum in.

Als klein meisje kwam ik vaak in Rotterdam omdat mijn opa en oma er woonden. Ik heb zulke fijne herinneringen aan hun huis. Het was een etage op de eerste verdieping. Er hing een sleutel aan een touwtje en wanneer je daar niet bij kon belde je. Iemand die boven stond trok aan een koord en dan opende de deur zich. Het huis rook zo lekker. Boven was een grote zolder, hier bewaarde mijn opa o.a. zijn prachtige schelpenverzameling.

We gingen er vanaf Den Haag altijd naar toe met de bus, soms met de trein. We noemden het de Rotterdammer bus. Onderweg zagen we spannende dingen. O.a. de rivier de Zweth. Ik herinner me dat deze rivier hoger lag dan de weg waar wij over reden. Ook moest de bus hier een eng smal bruggetje op. We kwamen ook langs Delft. Op Google Earth maak ik nog wel eens de tocht per tram die we vanaf het station in Rotterdam naar de Haringpakkerstraat maakten. Het huis zelf is weg. Er staan nu nieuwe huizen, wel ongeveer in dezelfde stijl. Het oude gebouw van de school tegenover het huis is er nog steeds.


Ik herinner me de Mathenesserweg. We wandelden daar vaak en bekeken er winkels. Serc.nl//rotterdam/rotterdam-


Ik herinner me het oude station ook nog heel goed
Wat zal het nieuwe station raar aanvoelen

Vanmorgen kregen we bericht dat we de boeking voor het hotel kunnen opschuiven. Gelukkig, gaan we lekker een andere keer. Het is vandaag ook nog eens verschrikkelijk weer. Het stormt, het regent en het is koud. Het was dus toch al geen plezier om nu door Rotterdam te lopen. Nu eerst nog een paar dagen uitzieken.

2 opmerkingen:

Mapi zei

Het moest waarschijnlijk zo zijn Geri en fijn dat je de boeking mag verzetten. Leuk Rotterdam , zoals ik je al eens eerder heb verteld kom ik uit Rotterdam en heb daar een hele tijd gewoond. Denk daar dan ook met plezier aan terug.
Ja het nieuwe station heb ik ook nog nooit gezien. Ben wel een paar jaar geleden weer eens op de Euromast geweest !
En met de spido rondgevaren door de havens! Sweet Sentiment !!

En natuurlijk Gefeliciteerd Geri !!!

XXX
Mapi

Mapi zei

En natuurlijk ook beterschap !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.