K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

zaterdag 25 juli 2015

Wandeling rond het huis

Bij ons in de buurt wordt een Romeinse tuin aangelegd
 
Dit in het kader van de Limes, de noordelijke grens van het Romeinse rijk die nagenoeg door het tuincomplex liep. Om de Nederlandse Limes op de werelderfgoedlijst te krijgen zijn er allerlei initiatieven gaande om deze grens beter zichtbaar en tastbaar te maken en de aanleg van een Romeinse groente- en fruittuin is daar één van. Het initiatief van de Romeinse tuin is inmiddels flink op stoom en de eerste stappen zijn al zichtbaar in de boomgaard; naast de oude fruitbomen is een veld gefreesd waar de tuin -van bijna 500 vierkante meter- zal komen. Er is een prachtig ontwerp gemaakt waarbij de tuin wordt gevuld met kruiden, granen, groenten en klein fruit. De strakke belijning is typisch Romeins, en sluit subtiel aan op de aanleg van de gehele boomgaard, inclusief de bloemakkers.
 
Ik dacht eerst dat dit alleen toegankelijk was voor de mensen die een volkstuin hebben
 maar het blijkt dat iedereen er mag wandelen
Dat laat ik me geen tweede keer zeggen
 
 
Er worden allerlei gewassen verbouwd
 
Vlakbij staan velden vol berenklauwen
Ieder jaar probeert men ze uit te roeien
Maar ieder jaar staan ze er weer 
  Ik liep langs mooie plekjes
 
En zag zowaar een mooie roos
Bij ons in de buurt staan maar heel weinig rozen
Jammer genoeg
 
 

3 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Wat een prachtige foto's en door de jaren heen zal de Romeinsetuin nog mooier wrden. Genieten als je dat in de buurt hebt.
Groetjes El

sea4all zei

Wat heerlijk om zo'n mooi stuk 'Romeinse' sfeer in je woonomgeving te vinden. Wij wandelen in onze woonomgeving nu ook veel. Emma moet natuurlijk uitgelaten worden en dat is al een goede reden om op pad te gaan. We staan versteld welke mooie plekjes voor ons tot voor kort verborgen zijn gebleven in onze woonomgeving. Ik geniet hier vooral van de Hollandse bomen met hun geuren, lanen en luchten. Vergeet steeds fotootjes te maken, maar dat komt vast nog. Ook het aanzetten van sporttrack op de smartphone is nog een idee. Kun je achteraf zien welke route / vormen je gewandeld hebt. We kunnen nog geen kilometers-tochten afleggen, maar steeds een stukje verder met Emma lukt al aardig. Het wandelen geeft ritme. Het tempo maakt dat je veel indrukken goed in je op kunt nemen. Fijne wijze van voortbewegen :-)

Mapi zei

Dit is echt een geweldige ontdekking Geri !, Hele mooie foto's !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.