woensdag 19 juni 2019

Op bezoek bij Kweekland.


Gisteren zijn we naar Kweekland geweest
Ik wilde daar al langere tijd naar toe
 Op facebook/Kweekland lees ik regelmatig over deze tuin
Het weer was heerlijk, zon, warm



Ik herinner mij dat, toen ik als tester bij het CWI werkte, ik een man ontmoette die enthousiast vertelde over zijn plannen om stadslandbouw te bevorderen. Het klonk toen allemaal als een soort science fiction. Heel leuk, maar zo utopisch. En nu, nu is het normaal. Er gebeurt momenteel zoveel in Arnhem.  bloeiinarnhem/stadslandbouw. We zijn van plan de diverse projecten in Arnhem te gaan bezoeken.

Stadslandbouw is het duurzaam produceren van veilig en gezond voedsel in en rond een stad. Stadslandbouw voegt ‘groene kwaliteit’ toe aan de stad. Ook is bij stadslandbouw vaak sprake van samenwerking tussen wijkbewoners. In Arnhem ontwikkelt zich een steeds groter netwerk van verenigingen, particulieren en bedrijven die zich inzetten om de stadslandbouw in Arnhem op de kaart te zetten. De schaal is niet zo belangrijk. Stadslandbouw kan in een volkstuin, op een schoolplein, op een dak of balkon. natuurcentrumarnhem/stadslandbouw



De tuin is aangelegd tegen een helling. Dat geeft een beschut gevoel. Ik had gelezen dat er een theeschenkerij is, dat er een winkel is, dat je er bloemen en aardbeien kunt plukken en dat er zaden en plantjes te koop zijn.



Leuk in deze tuin is dat er overal stoelen staan en zitjes zijn gecreëerd. We zagen een groepje mensen onder de schaduw van een grote boom, waar ook een schommel aanhing. Vlakbij een veld met allerlei soorten klaprozen. Het systeem van bloemen plukken is voor mij onduidelijk gebleven. Wel zag ik veel plantjes te koop.




Ik lees pas achteraf dat de theeschenkerij alleen op vrijdag en zaterdag open is 
Een vriendelijke dame gaf ons een glas vlierbessap

In de kas veel tomatenplanten



Aardbeien te koop




Het getok van kippen is zo rustgevend





Op de terugweg liepen we door Sonsbeek


Op Kweekland zijn gevestigd:
TeBuiten - Tuinvrouw (biologische kruiden, gereedschap, biologische potgrond).
bloeiinarnhem//tebuiten
PUURland - Boodschappenservice voor regionaal voedsel. Puurland/recepten 

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van lokale ketens. foodvalue

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015