K L E U R R I J K


K L E U R R IJ K
Ik hou van K L E U R E N, van tekenen en schilderen, ik hou van fotograferen, van lezen, van wandelen en van nog zoveel meer.........

Je kunt schilderijen of kaarten kopen.
Of, met plezier maak ik iets voor je.

donderdag 14 mei 2015

Ons bezoek aan Rotterdam.

Wij waren een paar dagen in Rotterdam. O.a  om Salem zijn verjaardag te vieren. Het nieuwe station was 1 van de gebouwen die we graag wilden zien. Als kind kwam ik vaak in Rotterdam, mijn grootouders en moeder ( voor haar huwelijk) woonden er. Ik ken het oude station goed. Het gaf een beetje een raar gevoel dat het nu weg is. Ik was er niet op uit om op voorhand het nieuwe station mooi te vinden. Maar, ik kan niet anders zeggen, het is schitterend. De hal, door de poortjes heen. Mij lukte het gelijk, Salem werd tegengehouden. Direct kwam er een man aan om ons te helpen. We hebben aardig wat Rotterdammers gesproken en iedereen was heel erg aardig. We zijn echt een beetje verliefd op de stad geworden.
 
Wat ik vooral prachtig vind is de vloer. Stenen met een werkje erin. Het  station doet rustig aan, heel vreemd wanneer je leest dat er zoveel mensen per dag binnenlopen, 110.000 reizigers per dag  rotterdamcentraal

We moesten in Utrecht overstappen. Wat heb ik een hekel aan dat station. De vreselijk drukke roltrap, overal mensen, je struikelt er bijna over. Ik word er zo chagrijnig.

Maar hier in Rotterdam, ruimte, mooie materialen, leuke winkels. De mooie hoge ontvanghal. En natuurlijk de prachtige buitenkant. Wat een idee, wat een architectuur, schitterend. Ik ben helemaal om. Ik wil in Rotterdam wonen om er vaak naar toe te kunnen gaan ;-)

 
We wandelden in het zonnetje naar ons hotel. Quartier du Port Het bleek echt een gouden greep. Het hotel was ruim, de kamer modern en van alle gemakken voorzien.  Het restaurant mooi, het eten heerlijk, vriendelijke bediening, een heerlijk ontbijt, een lekker zonnige tuin.


Na het 5 gangen menu, waar jullie hier 3 van zien, wandelden we een stuk rond het hotel. Het was ondertussen donker geworden. Hier maakten we deze foto's: 
 


 
 
 

6 opmerkingen:

Mapi zei

Oh Geri wat ziet het er toch allemaal mooi uit. Ja Rotterdam mijn geboortestad, maak me nou niet zo lekker anders wil ik er ook weer gaan wonen ..... (grapje)

En Salem nog gefeliciteerd !

Happy Earl Grey zei

Wat leuk dat je zo van Rotterdam genoten hebt. Het is mijn geboorte stad en ik ben er allang weg maar ik blijf Rotterdammer. Ik woon gelukkig maar op een half uurtje afstand met de Metro en kom er regelmatig. Ik blijf genieten van "mijn" stad. Je hebt prachtige foto's gemaakt!
Groet El

Walter zei

Mooi gedaan!

sea4all zei

Leuk te lezen Geri dat Rotterdam zo bij jullie in de smaak valt. Ik vind bijvoorbeeld zelf de Wilhelminapier zo groots en bijna Amerikaans aan doen. Veel mooie architectuur. Ben benieuwd wat je ons nog meer laat zien van jullie dagen in deze stad.

Kleurrijk zei

Leuk, 2 oud Rotterdammers.

Happy Earl Grey leuk dat je er zo dichtbij woont en er snel heen kunt.Ben een beetje jaloers.

Mieke, ha. ha, ik vertelde al, ik wil er ook wonen. Hoewel ik ook blij was weer thuis te zijn. Hier is alles zo mooi groen.
Hoi Walter, leuk dat je op bezoek was.

Hedy het komt eraan, meer foto's en verhalen.

Jolanda zei

Nou, vraag ik net of je m'n blog kent, zie ik dat je zelfs een linke in je post naar me hebt gemaakt. Wat leuk, dank je! Rotterdam is een heerlijke stad om in te wonen. Ik vind het grappig dat je even de weg niet wist, gebeurt mij ook altijd in een andere stad. En wat is de Markthal leuk he, wij komen er regelmatig, al is het om gewoon even te genieten van alle kleuren en het moois. Net als het CS trouwens. En er is ook wel aardig wat groen te vinden in het park bij de Euromast of iets buiten het centrum in het Kralingse Bos. Ik hoop dat je met plezier bij me blijft lezen. Groetjes, Jolanda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Sta even stil
Draai je niet om
En kijk ook niet vooruit
Tel de seconden
Niet de uren
Adem in en uit


Liselore Gerritsen

Lente

Lente

Verjaardagskaart

Verjaardagskaart

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Gebakjes

Gebakjes

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015

SPRING/LENTE

SPRING/LENTE

Kindje

Kindje

.

.