maandag 25 april 2016

Hortensia's in onze tuin?Afgelopen zaterdag zijn er vrienden van ons geweest die de omgewaaide boom in de achtertuin hebben weggehaald en een struik uit de voortuin.  Ik verzamelde eerder info over schaduwplanten. Maar nu denk ik erover om hortensia te planten. Ik verzamel er wat info over.

Vóór het planten wordt de plant met pot enige tijd onder water gedompeld, zodat de wortelkluit met water verzadigd raakt. De pot wordt verwijderd en de plant wordt in het ruime plantgat geplaatst, zodanig, dat de bovenkant van de kluit enkele centimeters onder het maaiveld komt. Het plantgat en de bovenkant van de kluit wordt aangevuld met potgrond, eventueel gemengd met wat gedroogde koemest. De grond wat aandrukken, zodanig dat de plant in een kuiltje komt te staan. Hierdoor zal het gietwater later niet voor de plant verloren gaan, maar dicht bij de plant in de grond kunnen dringen.  Na het planten rijkelijk water geven.

Wij adviseren voor elke hortensia, hoe groot of klein u ‘m ook koopt, één vierkante meter ruimte te reserveren.  De kleiner blijvende plant wat minder ruimte, de grote struik wat meer ruimte.

Als u de voorkeur geeft aan blauwe bloemen of bloemschermen is het verstandig daar bij het planten of verplanten reeds rekening mee te houden. Bloemen zullen blauw kleuren als ze worden geplaatst in zure grond (zand- of veengrond). Dat is grond met weinig kalk, die bovendien wat ijzer, maar vooral aluminium, moet bevatten.  Bij het planten kan speciale zure potgrond worden gebruikt of men kan flink wat turfmolm of tuinturf door de grond mengen. hortensianederland.nl


 Hydrangea

 Hortensia 'Pink Lollypop' - Struik


Hydrangea macrophylla 'Pink Lollypop'  

Deze zeer bijzondere, tweekleurige hortensia Hydrangea macrophylla 'Pink Lollypop' maakt met haar romantische roze met witte bloemen een absoluut een fantastische indruk op iedereen die de struik ziet bloeien. Als deze opvallende bloemen van de hortensia zijn uitgebloeid, blijven ze decoratief. Ook bloeit deze hortensia op nieuw en overjarig hout wat het snoeien erg gemakkelijk maakt. Ze blijven doorbloeien door nieuwe bloemknoppen aan te maken tot aan oktober. Plant deze winterharde hortensia’s in de zon voor het mooiste resultaat, maar in (half)schaduw kan ook prima. Deze hortensia's zijn een waar feest voor uw tuin!
Wij leveren struiken met 3-5 takken. Leveringshoogte 20-25 cm, in kwekerspot Ø 14 cm.

3 jaargetijden collectie!

Dit is misschien ook een idee
27 planten in 9 soorten 
 
Staan ze eenmaal in uw tuin, dan geniet u maandenlang van de kleur, schoonheid en variatie van deze 27 planten in 9 verschillende soorten. Vanaf het vroege voorjaar tot laat in de herfst heeft u plezier van deze plantencollectie! Dit borderpakket is geschikt voor een border van een grootte van 4,5 x 1,5 meter. bakker-hillegom/27-planten-in-9-soorten

Voor de achtertuin

 Sneeuwbal+Viburnum
Boerenjasmijn

Hommels, bijen en andere nectarminnende insecten profiteren alleen van de ongevulde bloemen!

De collectie bestaat uit de volgende soorten:
  • 3 x Riddersporen (Delphinium) (A),
  • 3 x Floxen 'Bright Eyes' (B),
  • 3 x Rudbeckia (Echinacea purpurea) (C),
  • 3 x Guldenroeden (Solidago) D),
  • 3 x Astilbe 'Peach Blossom'(E),
  • 3 x Centaurea (F),
  • 3 x Dwergmargriet (Chrysanthemum) (G),
  • 3 x Kruipend parelzaad (Lithodora diffusa 'Heavenly Blue') (H),
  • 3 x Gipskruid wit (Gypsophila) (I).

bakker-hillegom
De hoogte na 10 jaar is 1,25 m.
De bloemkleur is licht roze.
De bloeiperiode is mei - september.
Deze plant is goed winterhard.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015