vrijdag 28 augustus 2009

Nostalgisch

Een bijkomend voordeel van mijn opruimwoede is dat ik allerlei oude brieven en kaarten terugvind. Een deel kan zo weg, andere kaarten hebben nostalgische waarde.


Tassenmuseum Hendrikje. Idee om volgende week naar toe te gaan.

De collectie
Tassenmuseum Hendrikje is een uniek museum dat de historie van de (dames)tas in de westerse cultuur van het einde van de Middeleeuwen (15de eeuw) tot heden, inclusief het werk van hedendaagse ontwerpers, toont. Het Tassenmuseum Hendrikje is het enige museum in de wereld dat zo’n uitgebreide en gespecialiseerde collectie heeft.

Het Tassenmuseum Hendrikje beheert een collectie van ruim 4000 tassen, buidels, koffers, beurzen en andere accessoires. De collectie toont een grote verscheidenheid: 17de-eeuwse buideltjes en aalmoezentassen, 18de-eeuwse dijzakken, portefeuilles en beugeltassen, 19de-eeuwse reticules en kousenbeurzen en klassieke, aparte en bijzondere modellen uit de 20ste en 21ste eeuw.

Tot de laatste periodes behoren onder andere prachtige voorbeelden uit de periode van de Jugendstil en Art Deco, avond- en cosmeticatasjes en natuurlijk tassen van beroemde ontwerpers (zoals Schiaparelli, Pierre Cardin, Paco Rabanne, Yves Saint Laurent, Gianni Versace, Judith Leiber, Paul Smith, Alexander McQueen, Lulu Guinness, Tom Ford) en grote merken (waaronder Gucci, Hermès, Chanel, Dolce & Gabbana, Donna Karan, MiuMiu, Chloé en Fendi).

Of het nu gaat om een klassiek model van Chanel of om een tas in de vorm van het luxueuze cruisesschip de Normandie, de tas in de vorm van een tijdschrift of waaier, de tas die zijn naam te danken heeft aan de kat van de familie Clinton of de tas van popster Madonna, iedere tas heeft zijn eigen verhaal.......

Er zijn veel tassen van textiel, maar ook prachtige tassen van kralen, ivoor, schildpad, stro, cactusvezel, van celluloid en andere kunststoffen en natuurlijk van vele diverse leersoorten.
Huiden van runderen, geiten, ezels, schapen en varkens worden tot leer verwerkt als ook het leer van exotische dieren als slangen, krokodillen

Zolder nu echt opgeruimd, een expositieruimte erbij!!!!.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015