zaterdag 12 oktober 2013

The simple womans daybook

Op Internet kwam ik iets leuks tegen:


Het gaat erom dat ik iets vertel over gewone dingen in ons leven (simplicity)
Ik ga eens kijken of het me bevalt om mee te doen. 
Het lijkt me een leuke manier om iets meer over mijzelf te vertellen.
De tekening hieronder is van Emily Bronte
wanneer je me wat langer volgt weet je dat ik een grote fan van 
( Ik ben de maakster van dit weblog ) 
Andere vrouwen hebben een plaatje van een schrijvende Jane Austen etc.


Vandaag:
Outside my window...Het begint buiten donker te worden. Ik zie langzaam de bomen voor het huis vervagen. Poes Sarah ligt op een bed te slapen. I am thankful...
Ik ben dankbaar voor het feit dat het beter gaat met Sarah. Gisteren waren we bij de dierenarts. Het was voor alle aanwezigen, de lieve, jonge dierenarts, haar assistente, Sarah en mij een drama. Sarah werd wild, blies, sloeg met haar poot, probeerde weg te komen. En dat alleen voor een kleine prik in haar oor om te kijken of het insuline prikken aanslaat. Het nieuws was echter goed, het insuline spuiten en haar speciale dieet slaan aan. En Saar is ook dikker geworden.

In the kitchen...  Ik ben vegetariërIk ga zo meteen gebakken aardappelen met broccoli en champignons maken. Erbij neem ik een vleesvervanger met kaas. Mijn man is niet echt een vegetariër maar eet wel veel minder vlees dan vroeger. Ik maak het vlees wel voor hem klaar. Overigens kookt hij ook vaak en eerlijk gezegd lekkerder.

I am wearing... Op het moment draag ik een grijze sportbroek met daarop een lange gebreide jurk met kabels

I am creating... Op dit moment ben ik druk bezig met het schilderen van verjaardagskaarten en verzamel ik herfst ""objecten"", waar ik collages van maak, om later te schilderen.

I am reading... Ik lees graag biografieën. Momenteel ben ik bezig met Stijl En Macht van Sally Bedell Smith. Het gaat over de Kennedy's en het tijdperk waarin zij leefden. Ik weet nog goed  dat toen ik een kind was, de volwassenen erg bang waren voor een oorlog, voor het vallen van de atoombom. Mijn moeder haalde een overlevingspakket in huis, er zaten o.a. dozen met koeken in. Het boek is vlot geschreven. Jacqueline Kennedy is een stijlicoon. Het is leuk oude foto's van haar te bekijken. Al deze mensen zijn nu overleden, behalve de dochter Caroline, het kleine meisje wat naast haar moeder liep tijdens de begrafenisplechtigheid van haar vader. Wat een tv was dat. En wat later werden Maarten Luther King en Bobby Kennedy vermoord. Ik zie het allemaal nog voor me. 

I am thinking... Tja, vanwege wat ik net schrijf denk ik terug aan vroeger. 

I am learning........ tja, wat leer ik momenteel? Ik leer een andere manier van organiseren en inplannen met betrekking tot de tijd. Ik ben nu 1 jaar met pensioen en kom tijd tekort. De tijd vliegt. Het is een grote ergernis voor mij. Tientallen jaren lang stond ik altijd heel vroeg op. Nu lijkt het wel of ik een nachtmens ben. Dat vind ik niet erg. Maar ik kan niet tot vroeg in de morgen doorgaan en dan ook nog vroeg opstaan. Het is dus kiezen of delen en dat vind ik lastig. 

One of my favorite things in our house... Deze lampjes. Gisteren heb ik ze voor het eerst weer aangedaan. Ik las op Facebook dat een vriendin schreef dat ze de kachel had aangedaan, kaarsjes brandde en een boek zat te lezen. Ik dacht toen, ja, ik doe o.a. deze lampjes eens eens aan. het zijn kleine kerstmannetjes, vreselijk kitscherig  maar ik vind ze ook heel erg leuk.

A few plans for the rest of the week: Doorgaan plannen maken en uitwerken wat mijn kaarten betreft. Vroeger opstaan. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015