woensdag 28 januari 2015

Wat heb ik zoal gedaan?Gisteren ben ik naar onze apotheek gelopen. Het is niet de meest dichtbij zijnde apotheek. We hebben, nadat we verhuisden, deze apotheek aangehouden. Ik vind het altijd een leuke wandeling. Ik nam me voor van de winter te genieten. Andere jaren lukte me dat, maar dit jaar lukt me dat maar niet. Ik liep langs huizen in de buurt van ons huis en dacht een tuin in aanbouw te zien. Verder lopend zag ik ineens dat van de hele rij tuinen de achterkant open lag. Ineens drong tot me door dat alle struiken die een schutting vormden weg zijn. Ineens begreep ik waarom ik minder van de winter geniet. De afgelopen jaren zijn er steeds meer struiken weggehaald. Ik genoot altijd van de variëteit van bessen en zaden.

Ik heb gisteren geen bes gezien. Ik schok ervan. Want dit betekent toch dat het voor dieren heel moeilijk is om te overleven? In de loop der tijd zijn er heel veel planten en bloemen verdwenen. Ik heb toen ik met dit weblog begon foto's geplaatst van klaprozen, ze zijn er allang niet meer.

We kregen een natuurpad. Er was al een pad voordat het die naam kreeg. het pad was omlijst met allerlei struiken. Het natuurpad is nu omlijst door stukken omgehakte boom en de struiken zijn weg. Ik maak me zorgen om vlinders en vogels. Want niet alleen de gemeente pleegt kaalslag ook de particuliere huishoudens. Ik zie geen mooie tuinen meer. Ik zie wel steeds meer tuinen verdwijnen in plaats daarvan verschijnen stenen. Mooi aangelegd in mooie patronen ( ook vaak spuuglelijk naar mijn smaak), maar het groen is weg. Lekker gemakkelijk in het onderhoud, dat begrijp ik. Maar ook wat jammer.

Maar gelukkig, onderweg vind ik toch iemand die van planten houdt.
De tuin die erbij hoort loopt over van groen.

 
Vlak voor ons huis ligt nog een restant van de sneeuw :-)
 
Ik ben begonnen met de papieren pop die ik van Mieke kreeg
Ik vind het heel ENG
want ik ben bang het verkeerd te doen
 
 
Ik heb alles uitgeknipt wat een leuk werkje was
 
 
Maar het in elkaar zetten is veel moeilijker dan ik verwachtte
het ging in ieder geval niet een, twee, drie
Ik heb het even opzij gelegd
Ook Salem kijkt mee, want die heeft hier een goed oog voor
 
 
Ik heb geprobeerd een nieuwe Villette kaart te maken bij het boek van Charlotte Bronte
Maar die werd nog minder mooi dan degene die ik al maakte
Ineens ontdekte ik dat ik nog geen Celine kaart heb, totaal vergeten
Dus ik aan de slag, nu nog schilderen.
 
 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015