woensdag 7 oktober 2009

Priesteres van Avalon

Vanmorgen kwam ik een ex-collega tegen, die bij een andere werkgever werkt, maar binnen ons verzamelgebouw.
Ik weet dat zij een opleiding tot priesteres van Avalon heeft gevolgd. Ze vertelde dat ze de studie heeft afgerond.
Ze sprak er heel boeiend en vol vuur over en o.a. vertelde ze dat de herfst staat voor "loslaten".
Nu gaf ik eerder in dit blog aan dat herfst voor mij vol weemoed is. Soms kan ik zo droevig worden........ Maar "" loslaten " is positief. Ik vind het mooi.

Ze vertelde ook over de seizoenen,
iets wat mij ook inspireert. Ik kijk af en toe op

http://www.thespiritofthegoddessis.nl

en vond hier het volgende:

Samhain is de donkere tegenhanger van Beltane. De dood is het centrale thema tijdens Samhain. Niet alleen vanwege de slacht en het offeren, maar vooral ook doordat de periode rond 31 oktober gekenmerkt wordt door mysterie en magie.

De sluiers tussen de werelden zijn nu dun.
Soms zo dun dat we er doorheen kunnen kijken en contact kunnen leggen met onze voorouders en geliefden die overleden zijn. We kunnen een kijkje nemen in het verleden, maar ook in de toekomst.

De dood is hier zowel het einde als het nieuwe begin. Met Samhain laat je achter wat je als ballast ervaart en je vult die leegte met nieuwe plannen voor het komende jaar. Je kunt jezelf de vraag stellen wat je wilt bereiken, wat je met je leven gaat doen met de nieuwe cyclus. Samhain geeft je de mogelijkheid te overdenken, te beslissen en opnieuw te beginnen. Besef wel dat een nieuw begin nooit zonder offers komt. Je moet je ook bewust zijn wat je eventueel wilt opofferen, waar je afstand van wilt doen.

Foto's van Geri Meftah. Klik erop om ze te vergroten.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015