vrijdag 17 maart 2023

Ik ben me rot geschrokken.


Geen boerenkool in de supermarkt, want de oogst in Spanje is mislukt, 
vertelde de medewerker supermarkt
Nog nooit eerder boerenkool uit de diepvries gegeten, er stonden nog 3 zakken. 
Daarna zou er helemaal geen boerenkool meer zijn te krijgen

Ik ben me rot geschrokken van de uitslag van de Provinciale Staten. Dat BBB groot zou worden verwachtte ik, maar ZO groot................... Wie zijn die kiezers?

Ik ken er twee, twee gezinnen die het goed voor elkaar hebben, mooie huizen, allebei een baan, gelukkige kindertjes, meerdere vakanties en dan zoveel ..... ja, wat? Wat is het dat zoveel mensen deze keuze maakten? Ontevredenheid met de regering is wat ze zeggen. Ja, dat kan iemand zeggen die slachtoffer is van de toeslagenaffaire. Maar zou zo iemand niet gaan stemmen op de SP? Renske Leyten van de SP die samen met Denk de onderste steen boven heeft gekregen. Waarom zou je op een partij stemmen die belangen voor boeren zegt te verdedigen? Zie je de boeren dan nu als een groep die net zo gepakt wordt als jij eerst?

Maar al die ontevredenheid van mensen die in feite weinig last hebben van de overheid.......?

De dag erna was ik bezig met het te laten bezinken. Ik voelde me rot. Gelukkig bedacht ik iets wat me opbeurde. Nl, nu moeten ze laten zien wat ze waard zijn. Ze runnen de Provinciale Staten niet in hun eentje. Kunnen ze samenwerken?  Hoe gaan ze het nu aanpakken terwijl de rechter gesproken heeft en de bouw stil ligt? Wat zijn oplossingen die ze aandragen? Nu moeten ze hun handen vuil gaan maken. Ik lees dat ze niet van modellen willen uitgaan, maar van metingen, metingen op de plaats zelf. Maar stel nu dat blijkt dat er op zo'n plek de natuur echt heel erg achteruit gaat, kunnen ze dat dan accepteren? Ook wanneer er een boerderij aan ligt?

Tijdens een debat hoorde ik tweemaal Caroline van der Plas zeggen dat de Partij voor de Dieren geen boeren meer willen. Waarop ze zei, ja ze willen landbouwers en tuinders, maar geen boeren. Laat ik nu bij boeren denken aan landbouwers, mensen die zorgen dat de boerenkool die ik wil eten uit Nederland komt en niet uit Spanje, dat de spinazie die ik eet uit Nederland komt en niet uit Italië. Tot nu toe is het enige product wat ik in de supermarkt zie wat uit Nederland komt, varkensvlees. Wat nu met de boeren zorgen voor mijn eten?............

Hoe gaat dit aflopen? Over 4 jaar zullen we het weten.  

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015