zondag 12 september 2021

Thuis, wat gebeurde er zoal?

Ik hoopte dat ik na het blog van gisteren af kon sluiten wat Afghanistan betreft. Maar het blijft door mijn hoofd spoken. Misschien vragen jullie je af waarom ik me dit zo aantrek? Misschien is het goed het een beetje toe te lichten.

Ik heb het geluk gehad de Arabische wereld van binnen en van buiten te leren kennen. In 1981 ging ik met mijn broer naar Egypte, vliegtickets en de rest wilden we ter plekke regelen. We gingen om de oude faraonische cultuur te zien. Iets waar ik als klein kind al mee bezig was. Ik las veel over Egypte, Mesopotamië =Irak, de Inca's, etc. Maar toen we in Egypte kwamen viel ik als een blok voor de cultuur en de mensen. Wat hartverwarmend allemaal, de kleuren, de geluiden, de mensen, de kleren die ze droegen, dit alles en dan ook nog zwaar verliefd worden op de man met wie ik een paar jaar later zou trouwen. Daarmee kreeg ik een Arabische, Egyptische, Islamitische schoonfamilie. Vakanties brachten we bij hen door. Het was hartverwarmend, super gezellig, vrolijk, blij, heel, heel gastvrij. Ik keek mijn ogen uit, leerde steeds meer over de mensen en over de cultuur. En mijn hart werd steeds meer gevuld met liefde voor deze fantastische mensen.

Dan komt 9-11, met die vreselijke beelden, die enorme misère en daarna, 20 jaar lang bouwde zich bij mij spanning op. Want ineens werd de wereld waar ik zoveel van houd tot "As van het Kwaad". En talkshow na talkshow komt de een na de andere niet moslim vertellen hoe het zit met de Islam. Er komt vergelding en er worden verhalen verteld over het opbouwen van Afghanistan. Wanneer dan na 20 jaar gezegd wordt dat we er NIET zaten om iets op te bouwen, ik geloof dat ik bijna uit elkaar barst van BOOSHEID. 

Ik heb mezelf er wel mee want ik slaap slecht en schilder en teken niets. Toch begint het wel een klein beetje lichter te worden. Ik stuurde 1 van mijn getekende kaarten naar een jarige vriendin, miste het ineens en dacht, ik maak er weer 1. Daarom begon ik er weer mee en Salem is er met 1 bezig. Ik begrijp weer hoe leuk het is. 

Er zijn meer leuke dingen

De MOESTUINBAK

Geen bakken vol aardbeien, wel lekker

En na alle mislukking met tomaten en ander spul

Deze als kleine plantjes gekochte sla en andijvie gaan GROEIEN!


En dit kreeg ik van een vriendin, een minituintje


Moet je toch eens kijken, wat lief


Ze boetseerde er figuurtjes in, een egeltje en onze poes Sarah
En een bankje van ijslolly stokjes

Ik ben er nog steeds een beetje stil van 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015