woensdag 12 mei 2021

Voor mijn boekenproject 2021 las ik mijn eerste e-book.


Ik ga nu al ruim een jaar niet meer naar de bibliotheek, een van mijn meest favoriete plekken. Ik heb kasten vol boeken, dus het is niet zo dat ik niets te lezen heb. Het afgelopen jaar kocht ik ook een grote stapel nieuwe boeken. 

Een poosje terug ontdekte ik ineens luisterboeken via de bieb. O leuk, dacht ik, maar ik vond het geen succes. Nu ontdekte ik twee weken geleden de mogelijkheid om een e-book te lenen. Ik heb er ondertussen 4 geleend en ik las het eerste uit. 

Ik ben bezig met het derde deel van de autobiografie van Simone de Beauvoir en ik heb een boek van John Steinbeck uit. Deze boeken grijpen er bij mij behoorlijk in. Het boek van Steinbeck ten positieve, het is een boek boordevol "zijn creativiteit". Het boek van de Beauvoir moet ik geregeld wegleggen, het doet echt pijn dit deel van de geschiedenis van na de tweede Wereldoorlog. Ik moest er eigenlijk een gezellig, ongecompliceerd boek naast lezen. Ik leende het e-book "De Kleine Bakkerij aan het Strand" van Jenny Colgan. Het leek me leuk, het gaat over een vrouw die van bakken houdt, dat doe ik zelf ook. Op Wikipedia zoek ik eens na wie Jenny Colgan is, het blijkt dat zij een heleboel boeken geschreven, ik weet niet wat ik zie, zoveel..... 

"De Kleine Bakkerij aan het Strand" is ook echt het gezellig boek waar ik op hoopte. Hoofdpersoon Polly's relatie loopt ten einde. Met haar vriend runt zij een bedrijf, maar het is failliet gegaan. Zij is ongelukkig en kiest min of meer op goed geluk een nieuwe woonplaats uit, waar ze alleen gaat wonen. Het is een klein eilandje en ze huurt er een woning van een oudere dame die een bakkerij heeft. Polly houdt zelf ook van bakken en ontdekt dat er een oven is in het door haar gehuurde deel. Haar brood is heerlijk en steeds meer mensen vragen erom. Uiteindelijk na allerlei avonturen kan zij de hele bakkerij kopen. 

Er komt een spannend gedeelte in voor dat over de vissers gaat waar zij regelmatig brood aan verkoopt en er is een Amerikaan die min of meer verdwaald is op dit eiland en zich toelegt op het maken van honing. Ze vinden elkaar erg leuk. Zal er wat tussen hen gebeuren?

Ik heb nog 3 andere e-books geleend, ik heb de smaak te pakken. Vind ik het net zo leuk als een echt boek? Nee, absoluut niet. Om te beginnen ruikt een boek heel lekker..............Ik geniet van het lettertype, vind het heerlijk om in mijn handen te houden. Een boek lacht je toe, vanaf een tafel of vanuit een boekenkast. Het is leuk erdoor heen te bladeren, te lezen wanneer de eerste druk was, de achterflap te lezen en dan........... de inhoud, pagina na pagina, een bladwijzer erin doen om te weten waar je gebleven bent, boeken zijn vrienden. Ik ben dol op internet en alle mogelijkheden die het biedt, maar papier is zoiets anders. Ongeveer wanneer je voor het eerst in een museum voor een echte Rembrandt of van Gogh staat en dan kijk je en je ziet zo iets anders dan die reproductie die je al zo vaak bekeek. 

Mijn boekenproject 2021

  • Het Verre Geluk: het Huis Koeragin /het erfgoed van de Astrows - Constance Heaven
  • Een Kamer voor Jezelf - Virginia Woolf 
  • De Hindi Bindi Club - Monica Pradhan
  • De Olijvenoogst - Carol Drinkwater
  • Gertrude Stein - Walter Sorell
  • De autobiografie van Alice B Toklas - Gertrude Stein
  • de Kleine Bakkerij op het Strand - Jenny Colgan

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015