woensdag 1 april 2009

22 jaar getrouwd, zelfgemaakte taart, tentoonstelling Jan Jansen

Vandaag zijn wij 22 jaar geleden getrouwd. Het was toen net zo'n stralende dag als vandaag. De avond ervoor heb ik een slagroom, frambozenrol gemaakt.Onze trouwring kochten wij in Luxor, Egypte. In het Arabisch staan onze namen en de datum erin gegrift. De blauwe ring kochten wij enkele jaren later op de Brug der Zuchten in Florence.

Prachtig weer, op naar museum het Valkhof te Nijmegen
Museum Het Valkhof vormt tot en met 30 augustus 2009 het podium voor twee internationaal befaamde meesterontwerpers: de veelgeroemde schoenontwerper Jan Jansen (Nijmegen, 1941) en de toonaangevende vormgever Swip Stolk (Zaandam, 1944). Al veertig jaar ontmoeten zij elkaar in het creatieve proces.

De tentoonstelling laat een unieke combinatie van meesterontwerpen zien: circa 160 designschoenen die Jan Jansen vanaf de jaren ’60 tot nu ontwierp worden gepresenteerd in combinatie met de rubberen en stalen sieraden en wandobjecten die Swip Stolk met lasertechniek vervaardigde.

Daarnaast toont Jan Jansen nieuwe meubelontwerpen: een primeur voor Nederland. In opdracht van Museum Het Valkhof verzorgde Swip Stolk de grafische en ruimtelijke vormgeving van de tentoonstelling.
Museum Het Valkhof heeft een uitgebreide verzameling bodemvondsten uit Nijmegen en de provincie Gelderland. Ze geven een beeld van het menselijk leven in de regio, vanaf de oude steentijd tot en met de 19de eeuw.

De verzameling moderne kunst van Museum Het Valkhof omvat werken van hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars, vanaf de jaren 60 van de 20ste eeuw, met werken van de Nederlandse Pop Art en het Hedendaags Expressionisme. Maar ook met werken van kunstenaars uit andere landen in Noordwest-Europa

Nog even in het heerlijke weer rondgelopen bij de Burcht.


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015