donderdag 19 november 2020

Ik hoop het niet meer te horen.


Schilderen en tekenen gaat lekker door

Ik verkocht nu ook een potloodtekening via Etsy aan een dame in Engeland


Wat heerlijk om niet meer naar talkshows te kijken. Had ik kunnen denken dat ik dit ooit zou zeggen? Fan van Sonja Barend, genoten van Barend en van Dorp. Het nam af bij Pauw en Witteman en Pauw alleen, wat zal ik zeggen, niet mijn cup of tea. En nu, Jinek op RTL 4 en een wisselend gezelschap op Ned. I. Zag ik al zappend ineens Paul de Leeuw ook zitten? Het is niet zozeer dat ik de presentatoren niet leuk vind, nee, ik word doodmoe van meningen. Het systeem, we zetten een deskundige neer en dan moet daar iemand tegenover zitten met een tegengestelde mening, al of niet deskundig. humanVan voorlichting naar discussie Heel af en toe kijk ik nog naar een talkshow of een fragment ervan. Dan heb ik via Twitter meegekregen dat er iets interessants was. 

Twitter, leuk en vreselijk. Denken jullie dat ik me veilig opgesloten heb in mijn eigen bubbel? Dat is wel het verhaal, he? Logoritmes geven mij klaarblijkelijk die zaken waarvoor ik belangstelling toon. Althans dat zegt men. Hoe ervaar ik dit? 

Ik heb zelf een flink aantal mensen verzameld waarvan ik de mening waardeer. Nu zou je denken dat ik  niets meekrijg van andere meningen. Het tegenovergestelde is echter het geval. Want mensen retweeten. En zo zie ik vaak wat voor vreselijks Baudet of..... noem maar op nu weer gezegd heeft, vergezeld van al dan niet pittig commentaar van de retweeter. Wat ik me afvraag is, dit zelfde effect moeten mensen die anti corona maatregelen zijn, mensen die niet geloven dat het klimaat verandert etc. toch ook hebben. Ik hoop het, krijgen ze ook iets anders te horen. 

Wat hoop ik niet te horen door me af te sluiten van talkshows? En geloof me, ondanks al mijn goede voorzorgen heb ik het al genoeg gehoord. 

  • Eenzaamheid tijdens de kerst
  • Familiebezoek tijdens de kerst
  • Ik ga naar Duitsland om vuurwerk te kopen
  • Ik ga echt niet met een mondkapje lopen vanaf 1-december (wanneer het verplicht is)
  • Politici zijn kinderverkrachters
  • Boeren die niet mee willen veranderen
Ik vertelde in mijn vorige blogje dat ik niet toe kom aan uitzoeken welke innovatieve veranderingen er plaats (kunnen)vinden. Om mezelf te activeren heb ik een plannetje bedacht. Ik ga proberen bij elk blogje wat ik schrijf met iets innovatiefs te eindigen. Iets wat ons en de planeet vooruit kan helpen. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015