zondag 24 januari 2016

49 weken project 2015

 
Deze foto maakte ik aan de overkant van ons huis
En deze in de buurt van het huis van een vriendin
 
 Vanmorgen kreeg ik een nieuw idee

Ik werkte 38 jaar bij het Arbeidsbureau, het CWI en het UWV. Ik had het grote geluk dat de laatste jaren het idee van de competentie test ingang vond. Een aantal collega's waaronder ik werden geschoold tot competentie testers en ik heb het altijd heel erg leuk werk gevonden. Wij kregen de tijd om aan de hand van testuitslagen samen met de klant te zoeken naar sterke en zwakke kanten. Maar voordat we met klanten konden beginnen, moesten we eerst zelf de testen maken en met de coaches analyseren.

Een van de leukste testen zocht uit wat maakt dat iemand gemotiveerd raakt. Bij mij kwamen 3 zaken naar voren:

Leren
Creatief denken
Analyseren
 


Ik herkende het helemaal. De leukste tijd op kantoor had ik wanneer mij een probleem werd voorgelegd. Wanneer ik alles erover kon uitzoeken en wanneer ik er een oplossing van vond. Ik vind het ook heerlijk om iets te weten te komen wat nieuw voor me is.

Waar ik momenteel het meeste plezier van heb is van mijn boekenproject. Het gaat niet alleen om het boek uitzoeken, het boek lezen, maar ook om achtergrond informatie te zoeken op internet, om foto's te verzamelen op Pinterest. Ik hou heel veel van geschiedenis en geografie en op deze manier voldoe ik aan in ieder geval 2 van de 3 dingen die me motiveren.

Ik leer er wat van
Ik analyseer
 
Maar ik heb verder nog zoveel tijd
Ik dacht nu vanmorgen
Wanneer ik me eens voorneem dat ik iedere week
iets nieuws wil leren
 
 en er een 52 weken project van maak?

Ik loop al langer met het idee rond om een 52 weken project te beginnen

 
Wat zou ik willen leren?
 
  1. Pesto maken
  2. Wanten/handschoenen breien
  3. Sokken breien
  4. De theorie rond het bakken van een cake
  5. Mijn kaarten op een nieuwe manier tekenen
  6. De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
  7. Europa is helemaal veranderd sinds ik naar school ging. Hoe heten de landen nu?
  8. Groentespreads maken
  9. Crêpes Suzette maken
  10. Hoe maak ik Baba Ganoush
 
Dit zijn er maar een paar hoor, ik weet er zeker meer te verzinnen. Wanneer ik daar nu eens een leuk blog van maak, Met foto's erbij. Zou dat niet heel erg stimuleren? Ik leer iets nieuws, ik zoek iets uit en ik ben er creatief mee bezig. Misschien ook nog een kaart er bij schilderen?
 
Ik noem het 49 weken project 2015
......er zijn al 3 weken van dit jaar voorbij
 
Ik begin met pesto maken
Vanmorgen ben ik er al mee bezig geweest
Ik ben fan van dit hele leuke blog
Het blog staat vol prachtige foto's
De verhalen zijn heel leuk geschreven
En heel belangrijk, het is lekker
Klik er maar eens op en je leest van alles over pesto
Vanmorgen heb ik al een deel van het pesto verhaal gelezen
 
Ik wil binnen een week proberen heerlijke pesto te maken
 
 
Nu denk je misschien wat hebben die foto's hiermee te maken. Nu, helemaal niets. Maar ik ben wel heel blij met mijn nieuwe  aankopen, Een nieuw dik schrift van de Hema, wat is dat toch een leuke winkel. En gisteren zag ik ineens stapels en stapels Bowie biografieën liggen. Ik kon het niet weerstaan. Ik liep door een AKO winkel op het station. Ik dacht eigenlijk dat het nog steeds Bruna heette. Ik lees op internet ""AKO is de winkel van het moment, omdat je nu even wilt ontspannen. Je vindt AKO op high traffic locaties: op stations, op vliegvelden, in de stad, in ziekenhuizen en op het internet"". O, weer wat geleerd. Omdat ik een grote fan ben van het plastic tasjes verbod loop ik al maanden met een boodschappentas. Maar ik ben altijd heel erg zuinig op boeken en dacht misschien kreukt het wel. Dus toen de verkoopster vroeg"" ""wilt u een tasje?"" hoorde ik mezelf ja zeggen. Ik kreeg een werkelijk schattig papieren tasje en een boekenlegger. Ik geloof dat ik nog blijer was met het tasje dan met het boek. Thuis blijkt het ook niet een erg diepgravende biografie te zijn. Ik weet nu wel met wie hij het allemaal heeft gedaan ;-)

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015