donderdag 5 januari 2017

In electronica wonderland.


Ik vertelde dat we op zoek zijn naar nieuwe tv's en naar nieuwe DVV spelers. Wij hebben op dit moment 3 tv's in huis. Een grote die naar ik nu begrijp een plasma tv is. Een kleine, heel ouderwetse met een dikke buik, waar we ook een DVD recorder bij hebben. Die doet het vaak niet bij mij, wel bij mijn man. En een nog oudere die indertijd als breedbeeld tv werd verkocht maar waar je bijna niets op kunt zien. Ze staan op verschillende plaatsen in het huis. En we willen het hele zaakje nu vernieuwen. Je zou zeggen makkie......uitzoeken en bestellen. Maar niets is minder waar.

Ik begon met naar tv's te zoeken. Huh...... Led tv's, smart tv's, curved tv's......... Ik dacht ik zoek het gemakkelijkste uit, smart tv niet nodig en ging op zoek naar een DVD recorder met een harde schijf. Echter, waar ik maar kijk ik zie alleen maar DVD recorders tot ongeveer 50 euro. Ik denk wat gek. Degenen die we hebben waren toch veel duurder? Langzaam dringt tot me door dat op deze goedkope recorders je alleen kunt afspelen. En dat is niet onze bedoeling. Wij willen ook kunnen opnemen. En dan gaat er een wereld voor me open. En.................WAT NU??????

netflix, horizon, videoland, moviestreamer/wat-is-streamen. wat-is-televisie-on-demand

Dit kom ik tegen op internet
Het is slechts een voobeeld

Bij de nieuwste Experiaboxen, ZTE en Arcadyan is dit geen probleem.
Je kunt gewoon een switch/hub plaatsen en daar je ITV en Mediaplayer op aansluiten.
Of je deze nu op poort 3 of 4 van de Experiabox doet maakt ook niet uit.


Snappen jullie dat het mij duizelt?

 Gisteren kwam ik het begrip mediaspeler tegen

Vraag je vóór aankoop af waar je een mediaspeler voor wilt gebruiken – video, muziek, foto’s – en controleer dan welke bestandstypen een mediaspeler allemaal aankan.
• Kijk of de aansluitingen op de mediaspeler overeenkomen met die op de computer en tv.
• Bedenk of je speciale mogelijkheden als internetradio en -tv en webdiensten wilt.
• Heb je een ingebouwde harde schijf nodig? Het kan handig zijn, maar maakt de mediaspeler duurder. Als je mediabestanden graag bewaart, dan kan een externe harde schijf handiger zijn. Je kunt deze eenvoudig vervangen als hij vol is.   
• Wil je de mediaspeler ook gebruiken voor opnemen van tv? Dan moet er een ingebouwde harde schijf en digitale tuner aanwezig zijn. plusonline/van-pc-naar-tv-een-stuk-leuker-kijken.  
computertotaal/de-beste-mediaspelers-van-2016

Wat willen we nu? Geen idee. Nee da tis niet waar. Ik weet wel wat ik wil. Grote, mooie tv's met een helder beeld, waarbij we van de tv kunnen opnemen en afkijken wanneer wij het willen. En ik wil eigenlijk heel graag gewone films op DVD kopen die een mooi hoesje hebben en die ik in de boekenkast kan zetten. Films die ik gekocht heb en niet een film die ik ergens "uit de ruimte moet halen".

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015