donderdag 16 februari 2023

Nog meer boeken en heel leuke, grappige mokken en een Valentijn mok.


 Was ik maandag in het Rozetje

Dinsdag was ik met een vriendin in  de Toren van Bemmel

Toen ik het boek van mijn vriendin uit had wat over een Italiaanse boekhandel ging, vroeg ze, ken jij eigenlijk de Toren van Bemmel? Ook deze boekhandel is gered dankzij een coöperatie. Op hun website:

De Toren van Bemmel blijft ook in 2023 hét adres voor literatuurliefhebbers in de Lingewaard. Op 1 juli 2021 maakten wij een doorstart als coöperatie. Een zeer gemotiveerde groep nieuwe boekverkopers trekt gezamenlijk op om de sympathiekste boekhandel in deze regio nog veelzijdiger en aantrekkelijker te maken. 

Jullie begrijpen, daar wilde ik graag eens naar toe

Mijn collega werkte jarenlang bij de Gemeente in Bemmel

Zij kent het dorp goed, ik was er nog nooit geweest. 

Het ligt tussen Arnhem en Nijmegen

Bemmel is een dorp en een voormalige gemeente in de Betuwe (Gelderland). Op 1 januari 2001 werden de gemeenten Bemmel, Gendt en Huissen samengevoegd onder de werknaam Bemmel. Sinds 1 januari 2003 heet deze gemeente Lingewaard

De winkel is een succes. Ik ga er nog eens heen met een andere vriendin. Maar dan wachten we eerst tot de bomen weer bladeren hebben. Ik kocht twee boeken en het blad Vol van Boeken is gratis. Mijn vriendin maakte me er op attent. Nu ik het weet probeer ik het blad iedere keer te pakken te krijgen. Het verschijnt 2 maal per jaar. Wanneer je in een boekhandel bent, kijk dan eens of je een stapeltje ziet liggen. Het is een heel leuk, informatief blad van Libris

MAKERS & MERKEN

Maar voor we naar de boekhandel gingen vertelde mijn vriendin dat een winkel waar we langs liepen, zo leuk is, dus wij naar binnen. Cadeau- en decoratiewinkel Makers & Merken (makersenmerken.nl), 

In Nijmegen en Bemmel vind je onze bijzondere cadeau- en decoratiewinkel Makers & Merken. We verkopen producten die gemaakt zijn door onze ‘Makers’ en we hebben een uitgebreid assortiment van trendy en hippe ‘Merken’. Een kleine greep uit ons assortiment ‘Merken’: Charmins, Djeco, HouseVitamin, Kolony, Lilliputiens, Liv ’n Taste, Snor, Zusss, Zaza’s.

Makers & Merken biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om zich te ontwikkelen en door te groeien naar een reguliere baan. Wij vinden dat iedereen recht heeft op zinvol werk en om het beste uit zichzelf te halen.  Met begeleiding van onze participatiecoaches lukt dat zeker! We zijn niet voor niets arbeidsspecialist. We zorgen samen dat je bij ons heerlijk kunt winkelen. En zo zien we de eigenwaarde en trots groeien bij onze medewerkers.

---------------


Ik kocht 3 bekers, 2 met heel grappige gezichtjes. Het meisje dat ons aan de kassa hielp, vertelde; "O. die heb ik gemaakt?" Dat maakt het voor mij nog leuker, nu ik de maakster ken, Miligia staat er met een sticker op, Miligia maakte het. 

 EN DEZE BEKER KOCHT IK VOOR MIJN VALENTIJN........SALEM

 

WE MAAKTEN OOK EEN WANDELINGETJE DOOR BEMMEL
.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015