maandag 26 juni 2017

Een Etsyshop, Kaizen, een tuin en pioenrozen.


Caraibische dames
Ineens gaat het lekker met schilderen. Ik wilde iets schilderen geïnspireerd op de zomer. Ik zocht op Pinterest en kwam deze mooie Caraibische dame tegen. Ik ga nu een serie van 5 maken. Ik heb er zelf ongelofelijk veel plezier van bij het maken.


Etsyshop
Op Facebook was er iemand die vroeg wat voor kaarten ik te koop heb, En daarmee begint de moeilijkheid weer. Want wat heb ik ook al weer te koop? Er zijn kaarten verkocht en ik heb kaarten als cadeautje gegeven en ook kaarten opgestuurd. Ik heb ook veel boekenkaarten maar die wil ik liever niet verkopen. Ik vind mijn project zo leuk, wil er een herinnering aan hebben.

Ik maakte een collage van wat ik te koop heb en zette dit onder haar vraag op Faceboek. Het voelde erg knullig. Het idee van een Etsyshop kwam weer naar boven. Ik zie zoveel blogs van kunstenaars die allemaal een Etsyshop hebben. Ik vind het eigenlijk heel logisch en professioneel.


Het is toch eigenlijk te gek dat.....
Ik ben al in 2010 met een Etsyshop begonnen, maar heb er nooit wat mee gedaan. Het schrikt me af al die ingewikkelde dingen mbt verzenden en betalen. Toch ben ik er nu weer mee begonnen. Het is toch eigenlijk te gek dat allerlei soorten kunstenaars een Etsyshop hebben en dat ik dat niet zou kunnen?

Kai-zen
Kennen jullie het principe van Kai-zen? 

Het principe van kaizen is eenvoudig: kleine druppels water maken een machtige oceaan. Ofwel: het bereiken van een blijvende verandering door het nemen van kleine, comfortabele stappen in plaats van door drastische, rigoureuze akties. seven2success

Kleine stappen nemen, dat is wat ik doe. Gisteren ben ik ermee begonnen. Ik liep tegen het probleem aan dat ik niet begreep hoe ik de betaling van dollar kon veranderen in Euro. Vandaag vond ik het antwoord ineens. Vandaag loop ik tegen de vraag aan hoe ik wil dat klanten betalen. Ik vind het dan ineens heel ingewikkeld worden. Morgen weer eens naar kijken. Misschien weet ik het dan ineens. 


De tuin
Vorig jaar waren we druk met nadenken hoe we de voortuin willen inrichten. Dit jaar zijn we bij stukjes en beetjes (Kai- zen) begonnen met planten. Ik haal iedere keer wat planten uit het Tuincentrum. En het is uiteindelijk een blauw en wit palet geworden.En in de huiskamer
genieten we van de pioenrozen.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015