maandag 16 januari 2017

Geen blue- maar een blije maandag, een uil, tape en een mislukte cake.

Vanmorgen ben ik begonnen met 2 van de 5 ""Winterkaarten"" die ik wil maken

Blije Maandagen 52 

Ik was benieuwd of ik echt een email zou vinden m.b.t "het Blije Maandagen project"
Jawel, er was een e-mail
Leuk

Opdracht #3 - Niet hollen maar stilstaan

Waardeer de kleinedingen
Wees tevreden en een beetje trots op jezelfBeetje trots op mezelf

 • Bij het idee van trots zijn op mezelf gingen mijn herinneringen naar mijn betaalde baan. Ik realiseerde me dat ik dat toch maar voor elkaar heb gekregen. Dat ik in staat ben geweest er iets van te maken, van te leren, van te houden, het soms verschrikkelijk te vinden, mensen te hebben leren kennen, mensen te hebben kunnen helpen.
 • Er trots op zijn dat ik mooie kansen heb gekregen en mensen gehad heb die me echt hielpen. Waaraan ik met heel veel dank terugdenk.
 • Er trots op zijn dat ik er ontdekte dat ik analytisch ben, dat ik originele oplossingen kon bedenken. Dat dit 2 jaar nadat ik in vaste dienst kwam al opgeschreven werd in de eerste beoordeling die ik kreeg. Door een leidinggevende die al lang geleden is overleden. maar aan wie ik met veel dankbaarheid terug denk. Dat hij dat toen al zag in dat meisje dat zo onzeker was. Dat zich zo Alice in Wonderland voelde. Zo dacht dat ze " anders " was.
 • Ik ben er heel erg trots op dat ik mijn man heb leren kennen in Egypte. Dat daarmee een prachtige wereld voor mij openging. Dat ik in Egypte de liefste schoonfamilie heb leren kennen die ik maar kan wensen. Dat ik naast mijn broer ineens zussen heb. Ik ben er trots op dat  ik dank zij hen Egypte op zo'n intensieve manier heb leren kennen. Ik zag alle toeristische dingen, maar ook het normale leven van alledag van binnen uit.
 • Ik ben trots op mijn man en dat we allebei schilderen. Zo leuk, we zijn samen begonnen. Eerst met plakkaatverf, daarna aquarel. Hij ging verder met acrylverf. W hebben op dit punt ook veel samen meegemaakt. Veel hoogtepunten. Ook dalen wanneer het ineens niet zo lekker meer gaat met het schilderen.
 • Ik ben op nog meer dingen trots. Mijn broer, mijn vrienden, mijn huis, onze onafhankelijkheid, mijn boeken, mijn omgaan met de sociale media.
Wanneer ik dit allemaal terug lees realiseer ik me dat ik ook wel eens een beetje meer tevreden kan zijn. Het is niet dat ik ontevreden ben. Het is meer dat ik veel met doelen stellen bezig ben. Ik heb daar ook plezier in. En ik ga er ook zeker niet me stoppen. Toch is een pas op de plaat maken goed.

Waardeer de kleinedingen

 • Ik zag buiten ineens hoe mooi de blauwe lucht is bij de sneeuw
 • Ik heb zoveel vrijheid
 • Ik kan zelf mijn dag indelen
 • Ik ben bang voor gladheid. Maar het was bijna niet glad buiten
 • Ik vond iets bij de drogist wat me misschien kan helpen tegen de chronische pijnklachten die ik heb

                            

Ik heb de pijnklachten nu al heel lang. Ik heb allerlei onderzoeken in het ziekenhuis gehad. Maar men kan er geen oorzaak voor vinden. Ik heb jarenlang zware pijnstillers geslikt. Maar toen ik daar ook klachten van kreeg ben ik daar mee gestopt. Wat eigenlijk alleen maar helpt is een band om mijn taille. Ik draag daarom altijd een riem of trek iets strak om me heen. Deze tape maakt dat ik het kan omdoen en dat het onzichtbaar is. Ik heb het al geprobeerd en het werkt echt verbazend goed. Maar nog niet juichen na een halve dag proberen.


Medical Taping Concept


De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Toen het concept verder werd ontwikkeld, bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan. fysiotapemedical-taping-concept

Ik moet er wel om lachen want de tape is er in allemaal hippe kleuren, en o.a. ook met een tijgerprint.


Hoe vinden jullie dit?
Hebben jullie een idee wat het is?
Eind vorig jaar ging mijn handmixer en mijn staafmixer kapot. Ik probeerde taartdeeg met de keukenmachine te maken en dat ging goed. Dus begon ik vol vertrouwen met een boerencake. Een cake die ik al vele malen heb gemaakt. De boter en eieren waren op kamertemperatuur. Ik deed alles in de keukenmachine en draaien maar. Ik zag al dat het veel vloeibaarder was dan wanneer ik het met de handmixer doe. Maar goed, toch in de vorm. Na 55 minuten kwam hij er prachtig hoog uit. Ik liet hem afkoelen. En toen ik weer kwam kijken was hij voor de helft ingezakt. HIJ???
Tot nu toe heb ik geen idee hoe dit kan. Hoe heb ik die "8 " vorm onderin gekregen? Wel mooi ;-) Hij smaakt vies, dus heb ik hem weggegooid. Gauw maar weer een handmixer kopen.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015