zondag 8 mei 2016

49 wekenproject. Seringen, smartphones en schoonmaken.

 
Door het hele huis staan vazen met seringen
Hoe dit komt vertel ik straks
 
Deze week wilde ik informatie verzamelen mbt schoonmaakspullen. Ik vertelde dat overal wel ergens iets ligt als Swiffers, een bezem, doekjes en dat ik er doodmoe van word. Ik wilde er systeem in en eens uitzoeken of er handige schoonmaak middelen zijn die we nog niet hebben.
 
 
Ik begon met alles eens te verzamelen en te kijken of er dingen weg zouden kunnen Nu dat kan inderdaad. Ik begon ook met zoeken op internet en daar begon het ""probleem"".  Ik zag tal van sites met allerlei soorten trekkers en bezems etc. Maar daar was ik snel uitgekeken. Ik vond ook allerlei sites met tips en tricks. Er zijn blijkbaar ook heel veel fora die over schoonmaken gaan en ik heb me een poosje geamuseerd met volgen wat daar op staat.
 
Wat vond ik zoal?
 • De voegen tussen tegels krijg je perfect schoon door een mengsel te maken van bleek en soda. Smeer hier de vloer of muur mee in en laat het een kwartier intrekken. Daarna afspoelen met water en alles is weer schoon, zonder dat je op je knieën met een tandenborstel hoeft te klunzen.
 • Een kalkrand in de wc-pot komt vaak voor. Gelukkig zijn er verschillende handige tips voor. Bijvoorbeeld een vaatwastablet in de wc-pot leggen en deze een nachtje in laten werken of elke avond een scheutje azijn doorspoelen. De laatste tip geeft na een paar dagen resultaat. mamaenzo
 • De middeltjes van toen werken nog steeds. Zuurhoudende schoonmaakartikelen zijn onmisbaar in het huishouden. Dat komt omdat zuur zeepresten en kalk kan oplossen. Veel bekende schoonmaakproducten bevatten dan ook een zuur. Dat kan een sterk zuur zijn zoals zoutzuur of zwavelzuur. Of een zwak zuur, bijvoorbeeld azijn of citroenzuur. Zoutzuur is de stof die we meestal terug vinden in commerciële ontkalkers voor huishoudapparaten en in agressieve ontkalkers voor toiletpotten. Ontkalkers met zoutzuur zijn erg bijtende producten die uiterst irriterend zijn voor de huid. Kortom gebruik natuurlijke zuren zoals citroen en azijn. Deze zijn het veiligst in gebruik en het minst schadelijk voor het milieu.
 • Kies voor de zuignap of gewone sodakorrels waar u heet water over giet voor het ontstoppen van een verstopte afvoer. Kies voor azijn voor het ontkalken i.p.v. voor chemische ontkalkmiddelen.
 • Verdrijf etensgeuren na het koken door een pannetje met wat water en azijn een tijdje op het vuur te laten koken. De geuren zullen nu vanzelf wegtrekken
 • uitmijnkeukentje
 • aromatherapie-luchtverfrisser zelfmaken
 • Bezems: Je bezem hoor je eens in de 3 maanden schoon te maken. Haal het grove vuil eruit en stop de bezem dan even in een mix van Oxi poeder en water
Maar........................
Ook hier werd ik na verloop heel erg moe van
 Daarom kwam bij mij boven
Wat is eigenlijk je vraag?
 
En het drong tot mij door dat ik op zoek ben naar methoden van schoonmaken waardoor ik minder moe word. Nu, die vraag stel ik me nog maar net, dus het antwoord hierop heb ik nog niet. En ik begin te beseffen dat mijn 49 weken project nu voor de 3-e keer met zaken blijft zitten die niet binnen 1 week afgerond kan worden. En vind ik dat nog erg? Nee, eigenlijk niet meer. Het zij zo. Dan werken sommige dingen nog maar wat langer door.
 
Ik moet nog wel even uitleggen waarom ik zo bezig ben met schoonmaken en moe worden. Op zich is schoonmaken helemaal niet erg. Maar sinds jaren heb ik chronische pijnklachten. De oorzaak hiervoor is nooit gevonden. Maar behalve dat ik elke dag pijn heb word ik er ook nog eens moe van. En daardoor loopt het schoonmaken ook niet altijd even gemakkelijk. Het is niet zo erg dat we hulp van buiten nodig hebben. Maar ik zoek naar methoden die het een en ander verlichten.
 
 49 weken projecten die nog niet afgelopen zijn
 
 
 
Tuinen
 
Ik vertelde dat ik op zoek was naar planten die in een schaduwrijke tuin kunnen staan. Ik had het toen over onze voortuin. Maar ondertussen is er gigantisch veel gebeurd in de achtertuin. Toen wij in ons huis kwamen was er een kant en klare tuin. Niet erg mooi, maar er stond van alles en nog wat in. Zoals seringen en een forsythia en hortensia's. De hortensia's heb ik indertijd op een andere plaats gezet. Wat ik nooit heb geweten is hoe groot seringen struiken kunnen worden wanneer ze niet gesnoeid worden. En hoe kolossaal coniferen kunnen worden. Wij wonen nu 20 jaar in ons huis en de tuin werd donkerder en donkerder. Nu viel er eind vorig jaar een conifeer om tijdens een storm en deze week zijn vrienden gekomen en hebben de boom in stukken gezaagd en meegenomen voor hun houtkachel. Wij kregen vandaag de spirit en haalden grote delen van de seringen, die ondertussen hoog in de lucht bloeiden, weg. Was gisteren de tuin weer opgeruimd van het boomafval, nu ligt hij vol met afval van struiken.
 
Daarom staan er nu door het hele huis vazen met seringen
 Het ruikt heerlijk  
 
 
Smartphones
 
Nog één van mijn 49 weken projecten wat niet rond is is de koop van smartphones. Ik heb de afgelopen week ineens koud water vrees gekregen. Vraag me niet hoe, wat en waar. Ik vond het ineens eng. En dat terwijl ik nu toch echt knopen moet doorhakken. Ik wil ze namelijk donderdag hebben. Dan is Salem jarig en ik vind het leuk ze dan te geven. Ik had er 1 gevonden die me wel wat leek, totdat ik een filmpje zag waarin een meisje vertelde dat dit een groter formaat telefoon is en dat je echt een tas bij je moet hebben, want hij past niet in een broekzak. O, jee dacht ik, dan is het niets voor Salem. Die gaat echt niet met een tas lopen vanwege een telefoontje. Dus dit is weer een extra complicatie. Help, zo'n ding kan ook te groot zijn!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  
De komende week ga ik dus door met nadenken over
Hoe word ik minder moe van schoonmaken
Welke smartphone kopen we
wat willen we met  de tuinen
 
Om nu toch eens iets te hebben wat wel afkomt in een week
Dit ter stimulans van  mezelf
 
""Hoe maak ik Baba Ganoush""
 
En wat dat is vertel ik nu nog niet
Wel verklap ik dat het heel lekker is
 
 
MIJN 49 WEKEN PROJECT
 1. Pesto maken
 2. Wanten/handschoenen breien
 3. Sokken breien
 4. De theorie rond het bakken van een cake
 5. Mijn kaarten op een nieuwe manier tekenen
 6. De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
 7. De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
 8.  De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
 9. Europa is helemaal veranderd sinds ik naar school ging. Hoe heten de landen nu?
 10. Groentespreads maken
 11. Crêpes Suzette maken
 12. Hoe maak ik Baba Ganoush
 13. Quakers en Amish
 14. Indianen
 15. De slavernij
 16. Treinen in America
 17. Route 66
 18. Tolstoi (afkomstig via mijn boekenproject)
 19. een nieuwe TV kopen
 20. Kaarten maken n.a.v het nieuws
 21. rouwkaarten ontwikkelen
 22. Een nieuw tijdschema bedenken
 23. Vrijer teken- en schilder materialen gebruiken
 24. Modekwartier
 25. Afsluitende week globale informatie USA
 26. Tuinplanten voor schaduwtuin zoeken
 27. Wat staat er voor info op de website van de bibliotheek 
 28. Welke smartphone past bij ons?
 29. Schoonmaken, hoe kan het beter? Hoe kan het handiger?

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015