donderdag 18 mei 2017

Hoe kan dat nu?


Ik vind het echt jammer dat het mislukt is. De poging om een kabinet te smeden van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het zou lukken. Zeker toen vanuit het bedrijfsleven zo'n sterke roep kwam naar vergroening van de economie. Ik dacht dit trekt de VVD over de streep. Krijgen we eindelijk een kabinet waar ik weer trots op kan zijn. Een kabinet wat iets gaat doen aan de grote milieuproblemen.

Ik begrijp dat migratie het struikelblok is. Er komt tot nu toe weinig naar buiten. Of misschien heb ik het te weinig in de gaten.

Ik hoorde dat er ideeën waren dat asielzoekers dit voortaan in het land waar ze vandaan willen vluchten moeten doen. Op Twitter vroeg een vrouw "Hoe kan dat nu?" Het antwoord dat ze van iemand kreeg "Bij de ambassade van het land waar je naar toe wilt".

Ik stel me dit zo voor. Wij moeten vluchten, Duitsland lijkt de logische weg. Maar nee, we moeten eerst naar Den Haag. Naar welke ambassade moeten we in vredesnaam? Met de trein naar Den Haag, bommen boven je hoofd. Daar drommen mensen voor de ambassade. Wanneer zijn wij aan de beurt?

We zijn moe, hebben honger, zijn bang. En dan zijn we nog niet eens het land uit.

De mensen die dit verzinnen gaan er vast van uit dat ons dit nooit meer zal overkomen. Dat wij hoog en droog in ons veilige Europa zitten. Of...........zijn deze mensen eigenlijk wel voor Europa?

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015