woensdag 5 maart 2014

Hemingway, Parijs, Flow en hoe heerlijk dat het nog licht is......

 
Gisteren ben ik bij de bieb geweest en ik heb weer een stapel boeken meegenomen. Het onderste boek wat je hier ziet is een biografie over John Lennon en is een boek van mijzelf. Ik ben nog steeds in Beatles sferen, kijk heel veel filmpjes via You Tube. Zo kom ik er achter wat zij meemaakten na hun beroemd zijn als Beatles, bezoek ik de huizen waar ze woonden en luister en bekijk ik interviews. Interessant.....
 
Ik moet iets opbiechten, ik heb een boek ongelezen teruggebracht, dat ik meegenomen had voor mijn 24 boeken literatuurproject. Ik vond het een vreselijk boek. Ik heb wel eens eerder iets gelezen over de Ridders van de Ronde Tafel en ik wilde nu alle verhalen eens geconcentreerd lezen, maar.....Het begon met het doden van een drakenmoeder en haar jonkies. Ik kan er sowieso niet tegen wanneer dieren worden mishandeld, zelfs al zijn het draken :-). Daarna doodde dezelfde ridder tientallen andere ridders in een gevecht. Ik werd er akelig van en bracht het terug......

Ik liep dus door de bieb op zoek naar iets anders. Ik had een paar ideeën in mijn hoofd. Proust, toen ik een twintiger was had een vriendje me uitgelachen toen ik een boek van Proust wilde meenemen
Doe toch niet zo gek had hij gezegd en ik zette het boek weer terug. Nu stond ik er weer mee in mijn handen en dacht "nog even verder kijken". Ik zag Thomas Mann, ik zag Stendhal, maar allemaal waren het heel dikke boeken en ik kreeg het er benauwd van.
 
Ik dacht ik wil iets leuks, ik wil iets niet al te moeilijk en bovendien moet ik wat tijd inhalen. Ik heb tot nu toe 3 boeken gelezen, dat hadden er 4 moeten zijn wil ik aan het eind van het jaar 24 boeken gelezen hebben= 2 per maand. Omdat ik pas midden januari met het idee ben begonnen loop ik 1 boek achter. daarom wil ik nu een dun boek, zodat ik deze maand 3 boeken kan lezen.
Toen zag ik Hemingway
 
 
Ik moet zeggen, wat een goede keus, wat een leuk boek. Ik heb nog nooit iets van Hemingway gelezen en ik dacht dit ook nooit te zullen doen.  Ik heb er nu een aantal hoofdstukken in gelezen en dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik maak het voor mezelf nog leuker door via Google Earth op te zoeken waar hij precies zit in Parijs. 
 
Dit is de kaart die ik erbij maakte
 
Zijn jullie ook zo gek op google.nl/earth?
 
Ik beleef er zoveel plezier van. Ik heb al door New York, door Londen, door Parijs gewandeld en op zoveel plaatsen meer. Je kunt de gebouwen driedimensionaal laten weergeven. Je weet echt niet wat je ziet. Eigenlijk hoef je niet meer op reis te gaan, vanuit je stoel kun je bijna alle steden bekijken.
Mocht je het nog nooit bekeken hebben, dan moet je het echt eens downloaden. Dat gaat heel gemakkelijk.

Je kunt links bovenin een adres of postcode intoetsen, de wereldbol gaat draaien en je staat op de plek waar je naar vroeg. je  kunt er van bovenop neerkijken, net als bij een atlas. Maar je kunt ook met streetview naar de straat gaan die je wilt zien. Je sleept het groene poppetje wat je rechts ziet maar de straat en laat het los en miraculeuzer wijze, het is net toveren, sta je in die straat. Het lijkt of je er persoonlijk bent. Je kunt de foto draaien en je kunt op de weg verderop klikken en dan "rij" je verder, alsof je in een auto zit.
 
 
Jullie zien hier ook de nieuwste Flow liggen. Ik ben daar op geabonneerd, het voelt als zo'n groot cadeau wanneer er weer 1 in de brievenbus valt. Wanneer ik ne niet goed voel, moet ik een Flow gaan lezen, daarna voel ik me weer veel beter. Dit gedichtje staat erin, Ik moest er zo om glimlachen.
  
Als laatste
Vinden jullie het ook zo heerlijk dat het weer langer licht is?
Het is nu bijna 18.00 uur en het is nog licht!!!!!!

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015