maandag 20 september 2021

Bijna herfst en een stadswijk binnenin een stadswijk.Bijna herfst 
Heel langzaam verandert de sfeer buiten
De afgelopen weken waren heerlijk zonnig

s' Morgens lekker in de tuin zitten

Bij wandelingen vind ik al herfst "dingetjes", kastanjes, besjes etc.
Ik vind het nog steeds moeilijk, deze dagen waarin het ene seizoen overgaat in het andere
Maar..... ook kijk ik er naar uit, naar dit mooie, kleurrijke nieuwe seizoen


Mijn zomerkaarten 
maakten plaats voor herfstkaarten
Ik zet altijd wat kaarten in de huiskamer 

Ik ben nog steeds niet aan het schilderen of tekenen
Ik heb wel ideeën
Maar de zin is er nog steeds niet
Ik denk aan:
  • Herfstkaarten
  • Ik maakte een paar jaar terug een groter schilderij mbt "wereldvrouwen", maar maakte dit nooit af. Er hoeft niet heel erg veel meer aan te gebeuren. Ik vond het toentertijd ineens helemaal niets meer. Maar wanneer ik er nu naar kijk begin ik het schilderij weer te waarderen. 
  • Ik denk erover na om een groter schilderij te maken mbt vluchtelingen. 
  • Volgende maand wil ik weer beginnen met kerstkaarten. Moet ik wel eerst kaarten bestellen. 
New York City
EEN VAN DE MANIEREN WAAROP IK ME DE LAATSTE WEKEN KAN ONTSPANNEN IS DOOR NAAR STADSWANDELINGEN OP YOU TUBE TE KIJKEN.

Zo volg ik nu meerdere mensen die wandelingen door NYC streamen. Jullie weten dat ik van topografie houd. Ik vind het heel leuk om te weten waar wat ligt. Maar nu duizelt het me. Hoe zit New York ook weer in elkaar? Ik besloot de stad eerst eens te tekenen om zo te onthouden waar de verschillende wijken liggen. Daarnaast ga ik aantekeningen maken in een mooi, nieuw notebook. Hetzelfde wil ik doen met Parijs en met Londen. 

 
Voor het eerst sinds anderhalf jaar
 liepen we weer eens naar Elden
Elden was ooit een dorpje, maar is nu een stadsdeel
Ik vind het er altijd heerlijk

Bloemen verwelkomen ons


LANDELIJK
Ja, een heel klein stukje


Sinds ik hier woon loop ik graag naar Elden, het heeft nog een toets van landelijkheid. Er staat een molen. Er zijn twee heel schattige scholen, kleinschalig, 1 met een prachtige oude boom midden op het schoolplein. Er is een dorpsplein met een kerk en pastorie, een snackbar, een twee restaurants. Er is nog een heel lieflijk wit klein kerkje. Er is nog een noodwoning overgebleven na de oorlog. Boerderijtjes en mooie huizen met verzorgde tuinen. 


Vroeger was er een Intratuin, maar die is verdwenen. Waar de Intratuin was, samen met grond wat er blijkbaar lag, maar wat ik nooit kon zien want het lag achter de huizen, wordt nu een wijk in een wijk gebouwd, met de naam Tuin van Elden. Toen wij er anderhalf jaar geleden wandelden waren er een stuk of 10 huizen opgebouwd. Tijdens de corona periode dacht ik dat de bouw stil lag (stikstof), maar klaarblijkelijk niet in Elden, want o schok, wat zijn er veel huizen bij gebouwd..... Het woord POSH komt steeds in mijn hoofd. Kunnen jullie je herinneren dat 1 van de zangeressen van de Spice Girls Posh Spice heette? Ik zocht toen uit wat dat woord betekent,  "chic", the quality of being elegant, stylish, or upper class. 

De nieuwe huizen detoneren heel erg binnen het lieflijke dorp. Allemaal een andere vorm, kriskras neergezet. Het enige wat overeenkomt zijn de kleuren en materialen. Wit, zwart, antraciet en een duur soort donker hout, staal. Eigenlijk staat het heel gek binnen het geheel van de wijk/ het dorp. Ik vraag me af wat voor mensen daar wonen? Hoe voelen ze zich er? Elden heeft een hechte gemeenschap, trots op de geschiedenis. Hoe zien de oorspronkelijke Eldenaren deze ontwikkeling? Ik vraag me af zijn dit nu de soort huizen waar momenteel zo dringend behoefte aan is? .

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015