maandag 2 april 2018

31 jaar getrouwd en een derde camera verder.


31 JAAR GETROUWD

In 2007 kocht ik mijn eerste digitale camera. Op kantoor was een collega die het leukste kleinste cameraatje had die ik ooit zag. Het is de camera die je op de foto hieronder onderaan ziet. Ik vroeg of ze met me mee wilde gaan want ik zou die ook graag willen kopen. Zo gezegd zo gedaan. Ze nam me mee naar een fotospeciaalzaak die nu niet meer bestaat. De verkoper maakte de camera gebruiksklaar voor me. Het leek heel ingewikkeld. 


Ik was er zo blij mee. Daarvoor fotografeerde ik analoog. Toen kreeg ik de foto´s afgedrukt terug zoals ik ze had genomen. Nu kon ik zelf de foto´s bewerken. Ik werkte toen via Picasa. Vooral het uitsnijden van de foto´s vond ik fascinerend. Ik leerde er veel van. Op het kleine cameraatje zat ook een macrosysteem. Ik fotografeerde bloemetjes en insecten. 


6 jaar geleden kocht ik mijn tweede camera. Hierboven de middelste. Deze is wat groter en zwaarder. Jammer genoeg geen macro systeem. Ik kocht hem bij de mediamarkt. Een jongeman hielp me er een tasje bij te kiezen en thuis stelden we het zelf in. Het bleek heel gemakkelijk. Ook deze camera bracht veel plezier. Picasa stopte. Dat was wel even schrikken. Maar Judy dedraadaquarellen  gaf me een tip. picmonkey. In het begin was dit programma gratis en toen ineens stopte dat. Nu betaal ik een kleinigheid en kan het hele programma gebruiken. 


Toen ging deze camera raar doen. Ik ben er nog een poos mee doorgegaan. Ik had wel wat truckjes om hem toch te laten doen wat ik wilde. Maar het was wel onhandig. En nu 6 jaar later, kochten we een nieuwe. Deze keer via internet. Het leven wordt steeds gemakkelijker ;-) Gisteren waren we 31 jaar getrouwd. De camera is een cadeautje om dit heuglijke feit te vieren. Ook kochten we een moestuin op pootjes. Zodra die gemonteerd is zal ik het jullie laten zien.
.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015