donderdag 8 april 2021

Favorieten, een oude bekende in een nieuw jasje gestoken.


 Ik vind het mijn hele leven al leuk om informatie te bundelen en toegankelijk te maken.

Op Internet zijn er natuurlijk legio mogelijkheden, waar ik dankbaar gebruik van maak.

Pinterest, op Twitter heb ik groepen gemaakt, zoals musea, kranten etc en ik heb Tweetdeck.

Op Facebook deed ik dit al eerder, maar Facebook veranderde haar systeem en nu kan dit niet meer.

Ik probeer dit te doen op Instagram.

Maar het resultaat is dat ik nu her en der informatie heb en echt tevreden ben ik niet.

Zozeer dat ik erover dacht de URL's maar op papier te gaan zetten. Tot........ ineens, hoe het kwam weet ik niet meer, ik de doodgewone, al zo lang bestaande favorieten weer eens bekeek. Ook daar heb ik in de loop der tijd dingen verzameld. Ik keek er nog eens goed naar. Gisteren ben ik begonnen hier alles wat ik leuk vind te verzamelen en laat ik nu toch enthousiast worden!

Het systeem wat ik momenteel heb is Microsoft Edge. Ik was hier enthousiast over omdat je alles zo mooi kunt indelen in gekleurde blokjes, favorieten in gekleurde blokjes op je scherm. Maar na een update kan dit ineens niet meer. Het staat erg leuk, maar eigenlijk keek ik er bijna nooit op. 

Nu heb ik dus allerlei mappen gemaakt op favorieten. De mappen staan op alfabet. Ik heb sub mappen gemaakt. Echt heel netjes 😃. Wat leuk is is dat ik ook You Tube filmpjes kan koppelen. Ik vertelde jullie al eens dat je op You Tube stadswandelingen kunt maken. De wandelingen zijn vaak recent opgenomen, want mensen dragen vaak mondkapjes. Zo wandelde ik onlangs door Cairo en door Moskou. Ze bijzonder dat dit kan. Ik liep ook door Den Haag en door Arnhem, o, wat mis ik het.

Den Haag

Wat ik nu vanmorgen ontdekte is toen ik via favorieten een aantal musea "bezocht" ik vanuit het museum naar Instagram kan doorklikken. Ik wist natuurlijk dat elke zichzelf respecterend museum een Instagram pagina heeft. Maar tot voor kort ging ik naar Instagram om het museum op te zoeken of ik zocht de URL van het museum. Nu sla ik twee vliegen in 1 klap. Ik klik via het museum op hun Instagram of Twitter oid pagina. 

Ik heb nu alle winkels waar ik normaal graag kom aan favorieten gekoppeld en heb vanmorgen een half uur gewinkeld. Niet zo leuk als het echte werk, maar ook................minder vermoeiend. 😊

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015