donderdag 17 juni 2021

Er is iets wat ik vreemd vind.


ENGELAND, ons buurland
28 april 2021, blijdschap, het Covid-19 virus is verslagen

In Engeland, een van onze naaste buurlanden, : Het Verenigd Koninkrijk is het virus de baas dankzij een harde en effectieve lockdown gecombineerd met een succesvolle vaccinatiestrategie. Die maken dat grote delen van Engeland zo goed als virusvrij zijn. rtlnieuwsel/engeland-coronavirus-groepsimmuniteit-versoepelingen.

15 juni 2021, schrik, NIEUWE VARIANT

Het opheffen van de lockdown wordt in Engeland met vier weken uitgesteld. Door de snelle verspreiding van de deltavariant van het coronavirus, durft premier Boris Johnson het niet aan volgende week de samenleving volledig te heropenen. parool/londen-stelt-einde-lockdown-op-vrijheidsdag-uit-om-deltavariant

Nu quarantaineplicht

Laatst gewijzigd op: 14-06-2021 | Nog steeds geldig op: 17-06-2021

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur geldt een quarantaineplicht in Nederland als u vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reist. Dit komt omdat het land een zeer hoog-risicogebied is en er een zorgwekkende variant van het coronavirus is.  Als u vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine.

Feestende jongeren in Portugal en Spanje

Uit nieuwe cijfers die AD heeft opgevraagd, blijkt dat in één week tijd 205 jongeren tussen de 15 en 19 jaar positief getest zijn op het coronavirus na een bezoek aan Spanje of Portugal. Dat is veel meer dan in de drie weken daarvoor, waarin het om twee, drie en zes gevallen ging. Volgens het RIVM is er ‘een redelijke kans’ dat die jongeren besmet zijn met de deltavariant – ook wel de Indiase variant genoemd omdat die daar het eerst is gevonden – ‘omdat in die gebieden ook veel vakantie vierende Britse jongeren zijn’. “Het grote risico is natuurlijk dat zij de deltavariant verder gaan verspreiden,” aldus de RIVM-woordvoerder.

De GGD Rotterdam bevestigt bij monde van woordvoerder Mariëlle Cock dat de Indiase variant opkomt. “We zien in onze regio verspreiding van de Indiase variant. Tot nu toe is er geen sterke link met het buitenland. Het zijn ook mensen die het virus thuis of op werk opliepen. Dat is een signaal dat die variant zich ook in Nederland verspreidt.” parool/rivm-onderzoekt-verspreiden-jongeren-indiase-variant-na-tripje-zuid-europa~b9db8167/

Ik hou mijn  hart vast

De hele dag hoor ik nieuws over de versoepelingen 

Versoepelingen die er al zijn of die eraan komen

Maar je ziet hoe snel het fout kan gaan in Engeland

Ga langzaam ons eigen leven weer wat verbreden

Maar we gaan zeker niet op reis

Binnenkort voor het eerst weer met de bus 😊

Moet men, de maatschappij, ook niet wat voorzichtiger zijn? 

Meer de kat uit de boom kijken? 

Als het aan mij lag, JA!

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015