vrijdag 28 januari 2022

Tweets en "Alles waar je aandacht aan geeft groeit".


Ik heb tot nu toe Twitter leuk gevonden. Niet altijd, maar merendeels wel. Maar nu is Twitter in handen van degenen die anti vaccins zijn, anti het Corona beleid. Wanneer je Twitter opent zie je rechts de trending topics. In andere media lees ik soms dat "Twitter ontplofte". Ik dacht altijd, wow, dat is wat, tot ik ontdekte dat er dan sprake is van hooguit 20.000 tweets. Op een bevolking van 17 miljoen is dat niet veel. Maar toch, je kon er een beetje uit op maken hoe er over onderwerpen wordt gedacht.

Nu zijn alle trending topics al een paar weken bezet door mensen, anti het corona beleid. 

  • Vanmorgen zie ik een nieuwe trending topic met 10.842 reacties onder de naam GGDgate. Wat blijkt, een van de leden van het Forum voor Democratie is undercover naar GGD' s gegaan en heeft daar, naar hun idee, een misstand aangetroffen. Ik heb het filmpje bekeken en vind het absoluut flut.
  • Op dit moment is Neil Young een trending topic, ja Neil Young, de oude popzanger met de bijzondere stem, ik ben fan van hem. Hij heeft Spotify opdracht gegeven zijn muziek eraf te halen omdat er een podcast op verschijnt van een viroloog met antivax ideeën. Hij wordt nu aangevallen. En natuurlijk daar is het weer, de vrijheid van meningsuiting. Zeg dit, en de discussie is ten einde, want wie zou er nu tegen vrijheid van meningsuiting durven en willen zijn?  Vrijheid van meningsuiting is een stok geworden om mee te slaan. 
  • Canada en Trudeau zijn trending topics. Boeren zijn met tractors aan het protesteren tegen het Corona beleid. 
  • Hans Teeuwen, ja daar is hij weer, is trending topic, want tegen het Corona beleid.
  • Ernst Kuipers is de dagen hiervoor trending topic geweest. 

Twitter is blijkbaar het kanaal om onvrede te spuien. Er zijn ook mensen die tegen de berichten in gaan, maar dat is een kleine minderheid.

Een Twitter campagne maakte al dat vorig jaar, als nieuw woord in de Dikke van Dale, prikspijt is gekomen. Ik dacht eerst nog naïef dat het om mensen gaat die spijt hebben geen vaccin te hebben genomen. Nee, blijkbaar zijn er ontzettend veel mensen die spijt hebben een vaccin te hebben gekregen. Ze zijn er blijkbaar hondsberoerd van geworden. 

Onlangs keek ik naar NPO politiek op de tv. Ik viel midden in een verhitte discussie tussen de voorzitster en een lid van het Forum voor Democratie. Ik wist niet wat ik zag. Parlementariërs stonden bij de voorzittersstoel en waren zo boos zijn op elkaar, ze gingen nog net niet op de vuist. Daarna kwamen veel kleine partijen aan het woord. Ik begreep er min of meer uit dat Corona niet bestaat. Dat een regering ons dit oplegt. 

Weten jullie dat ik soms zelf ook ga twijfelen. Wanneer ik geïndoctrineerd ben door de overheid dan weet ik ook hoe het voelt geïndoctrineerd te kunnen worden door de anti overheid types. Door dit allemaal te zien en te horen ontstaat wat een oude wijsheid zegt "Alles waar je aandacht aan geeft groeit". 

Ik besef allebei gelijk hebben kan niet. Twee "waarheden" naast elkaar. Wat kies je? Hoe kom je in de ene groep, hoe in de andere? We hebben een maatschappij met keuze mogelijkheden. Hebben jongeren geen keuzestress? Het past dus goed in de tijdgeest. Zelfs op het gebied van de waarheid kunnen we kiezen. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015