donderdag 10 februari 2022

Ordenen.........en mijn ervaring met een web winkeltje.


Mijn kaarten zitten in 3 mappen. In de loop der tijd is een en ander door de war geraakt. Kaarten zitten op verkeerde plekken. En eerlijk gezegd heb ik geen idee meer wat ik heb. Er zitten ook kaarten bij die me om de een of andere reden ergeren. Die heb ik er nu uit gehaald. Ik verdeelde ze over stapeltjes. Een stapeltje mislukkingen, daar kan ik een deel van afknippen en er een nieuwe kaart van maken. Tussen de andere kaarten zitten nog wel een paar aardige, die kan ik nog eens opsturen. 

Ik ben bezig om mijn webshop opnieuw in te richten. Het is aardig wat werk. Echt leuk vind ik het  niet. Allerlei "dingetjes" invullen. Het leukste vind ik nog om de volgorde te bepalen. Wat staat mooi naast wat? Welke kaart vergroot de "schoonheid" van de andere nog? Ziet het er logisch, toegankelijk, maar vooral mooi uit?   

Binnenkort begint de lente en dan verander ik het weer. Ik verander mijn winkeltje bij ieder seizoen. Ik wacht tot begin maart. Ik weet nu weer welke lentekaarten ik heb. Ik ga er ook een paar bijmaken. In de lente zijn er aardig wat mensen jarig en dus kan ik weer wat opsturen. 

Weten jullie wat ik het lastigst vind? De prijs bepalen. Veel kunstenaars verkopen prints. Ik heb daar ook over nagedacht. Maar zoveel verkoop ik nu ook weer niet. Dan zit ik straks met originelen en met een stapeltje prints. En ik maar geld uitgeven en geen geld durven vragen. Ik ben bang dat kopers gewend zijn aan de prijzen van de prints. In feite ligt dat ongeveer op wat ik voor een origineel vraag. Ik besef dat dit gek is. Maar een hogere prijs vragen? Wordt er dan nog iets verkocht? 


Voorbeeld

Vorig jaar kwam een vriendin met een tas. Ik wist niet wat ik zag. Ze had een schilderij van mij erop laten drukken. Het is zo mooi. Het printen en de verzendkosten zijn bij elkaar 12 euro. Dan heb ik nog niets verdiend. Ik wilde er een paar in mijn winkeltje zetten. Ineens kreeg ik een lumineus idee. Wanneer ik een tas bestel heb ik hem een dag later. Ik hoef helemaal geen voorraad aan te leggen. Iemand bestelt een tas, ik bestel hem bij de fabrikant en laat het de fabrikant opsturen naar de klant. Ik hoef geen kosten vooraf te maken. 

Er is overigens nog geen tas verkocht. 😥

Deze kaarten had ik niet meer 
en maakte ik opnieuw
 

Een aantal van mijn mooiste kaarten heb ik niet meer, ze zijn verkocht of verstuurd. Vind ik jammer, maar het verkopen is zooooo leuk. Maar nu dacht ik ineens, waarom zou ik niet hetzelfde doen met de kaarten die er niet meer zijn? De foto's heb ik nog wel. Ik kan die foto in mijn winkeltje zetten en wanneer iemand er 1 wil maak ik hem nog een keer. Kan ik dat? Dat probeerde ik uit. 

Deze wil ik niet verkopen en maakte ik opnieuw


Het is een tikkie anders geworden
Is dat erg?

 
Ik heb er al een beetje ervaring mee. Ooit maakte ik een serie boekenleggers. Ik zette er 1 in mijn winkeltje. En....... het werd verkocht. Ik wil het opsturen, maar waar liggen de boekenleggers? Paniek. Een lang verhaal kort, ik heb de boekenleggers tot nu niet meer teruggevonden. Ze zitten in een boek om ze mooi plat te maken. Denk ik. Maar ik maakte ooit alle boeken schoon en geen boekenleggers.......

Wat te doen? Ik maakte een nieuwe. Ik zat in de rats, want het werd enigszins anders. Tot nu toe heeft de klant de mooiste recensie geschreven die ik ooit kreeg. Waarschijnlijk ben ik te ...... ja wat? Overbezorgd? Te perfectionistisch? Is het heel erg wanneer het een ietsepietsie afwijkt? 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015