zondag 9 november 2014

Hond nr 2

17.15 en het is donker
Zonet vanuit huis een mooie zonsondergang gezien, alles was rood
Het fototoestel legde het jammer genoeg niet zo mooi vast
Hedy, wat leuk dat je meedenkt mbt DE HOND. Een Franse buldog, zoals het omschreven wordt lijkt het me een fijne en lieve hond, maar ik vind hem er een beetje eng uitzien. Zelf dachten we een poos aan een boxer. Dat komt omdat ik ooit op straat een jongen zag lopen met het liefste kleine boxertje dat ik ooit zag. Ik was op slag verliefd. Maar ik hoorde pas dat ze erg kwijlen.
Een paar dagen geleden waren hier 2 vriendinnen bij ons thuis, Een ervan heeft haar hele leven al honden en is er heel erg mee vertrouwd. Ze nam haar hond mee, Een absolute schat, vuilnisbakkenras. Eerder had ze Randy, een rotweiler, die vond ik veel enger. Ik vroeg haar van alles over honden en leerde alvast 1 ding. Til je hond nooit op wanneer er een hond naar je toe komt rennen, iets wat ik vast van plan was om te doen wanneer ik een engerd van een hond zou zien aankomen, Maar ik begrijp nu waarom niet. De hond denkt aan een spelletje en zal dus juist tegen je opspringen. Het buitenlopen met een hond is 1 van de dingen waar ik tegen op zie. Ik vertelde al dat we eerder een hondje op bezoek hadden en dat het buiten lopen een makkie was. Ik liet haar ook los lopen. Ooit namen we een hond over waar een zielig verhaal bij hoorde. De vorige baas had de hond mishandeld en wanneer wij de hond geen kans gaven zou ze naar een asiel moeten en zou ze vast worden afgemaakt.

Het klikte absoluut niet tussen ons en deze hond. Het gebeurde dat hij op straat ging zitten en niet vooruit te branden was. Ik liep vooruit en sjorde aan de lijn om hem weer op zijn poten te krijgen. Het was een pup, maar hij was al middelgroot, een kruising tussen een bloedhond en een ......weet ik niet meer. Op straat spraken een heleboel mensen met honden me aan, hetgeen ik absoluut niet gewend ben en verlegen van werd. De teneur was: Zoooooo, ...... die wordt groot........

Op een gegeven moment wilde hij niet meer naar buiten, hij was zo bang, hij plaste het huis onder. Het ging niet meer. Ik heb toen de mensen gebeld waar wij hem van hadden en heb gevraagd hem te komen halen. Wat er gebeurde zal ik nooit vergeten. De dame die haar kwam halen nam haar zus mee, De hond zag de zus, een klein vrouwtje, ze keken naar elkaar, de hand vloog naar buiten (sec) naar haar toe. Ze spreidde haar armen, de hond vloog erin en ze rolden over de grond. Deze zus heeft de hond toen gehouden, mij een enorm schuldgevoel besparend. Ze hebben een puppie cursus doorlopen en het laatste wat we hoorden was dat het heel goed ging. Ik moet bekennen dat ik het fenomeen hond absoluut niet begreep. Hoe kon dit nu, bij ons zo bang en al onze liefde kon hem niet helpen .........Liefde is blijkbaar niet voldoende.
Hedy, waar we mu aam denken is een zwarte labrador, ter herinnering aan Sarah zwart. Bruine zijn ook prachtig, blonde vind ik niet zo leuk. Dus een zwarte. Dir is niet echt een eng uitziende hond. En hij is erg lief begrijp ik en niet agressief en niet zo klein.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015