donderdag 24 april 2014

Een prachtige kleur blauw, leuke dingen en Revolution Fashion Day,

Gisteren ben ik naar de stad geweest voor contactlenzen controle. Wanneer ik langs een H&M winkel loop moet ik altijd even naar binnen en meestal kom ik er ook weer met iets uit. Deze keer 3 stuks, een broek, een jurk en een heel leuk wit hes. Vroeger paste ik alles in de winkel. Maar nu doe ik dat niet meer. Ik word altijd hondsmoe in de pashokjes en ik kom er met een humeur van 0,0 uit.
 
De broek past echt fantastisch en dat is bijzonder, want de afgelopen jaren passen broeken me ineens niet meer. De andere twee kledingstukken breng ik terug, ze maken me dik. Ik zou er het een en ander aan kunnen veranderen, zodat het misschien beter staat. Vroeger zou ik dat gedaan hebben, maar daar heb ik nu geen zin meer in. Ik ga eens kijken of er andere kleuren broeken zijn die ik er, in plaats van, kan pakken. De kleur broek die ik nu heb vind ik prachtig. Ik was eigenlijk op zoek naar een andere kleur, maar zag deze en ben verkocht. Deze kleur, lavendelkleur, de kleur van blauwe regen vind ik ZOOOOO  mooi.
 
  
Deze kleur kwam ik onlangs ook tegen bij een wandeling
Weten jullie dat het heel erg moeilijk is om deze kleur te vinden bij het aquarelleren?
Ik probeer het altijd zelf te maken, een combinatie van ultramarijn en kraplak
Het is me nog nooit naar tevredenheid gelukt
 
Ultramarijn en Kraplak
Vinden jullie dit geen prachtige namen?
Vergeet me nietjes hebben ook zo'n kleur, prachtig.
 

Ik ben met een nieuw schilderij begonnen
De laatste tijd maak ik steeds kaarten
Maar ik wil nu weer eens beginnen aan een schilderij van 1 meter bij 70 cm.
Het moet een lofprijzing op de lente worden.
Ik ben nu in de fase van het tekenen en het verzinnen

Gisteren ben ik ook even een Rituals winkel ingelopen
Ik wilde mijn vertrouwde douchegel, maar die was er niet.
 Ik heb nu iets anders gekocht en vanmorgen uitgeprobeerd, heerlijk
Waarschijnlijk neem ik deze voortaan altijd
 
 
En we hebben een prijs gewonnen met de Postcode loterij!!!!!!
Hou je vast......
Een appeltaart van de Hema
Die vind ik heerlijk, maar ik weet al wat er gebeurt
Ik ben de enige hier die het opeet
Gelukkig mocht ik er ook iets anders voor halen en dat werd dit
 
 
Nog even iets anders. Vanmorgen hoorde ik op de radio over revolution fashion day    Vorig jaar vond de verschrikkelijke ramp plaats in Bangladesh in de fabrieken die onze goedkope kleren maken. Ik hoorde dat er maar 30 % daadwerkelijk is gedoneerd van het geld dat de fashion ketens vorig jaar toegezegd hadden. Ik schrik daarvan. Ik houd er niet van wanneer er met de mond iets wordt beleden, maar het niet nagekomen wordt. De dame op de radio benadrukte dat we wanneer we nieuwe kleren kopen eens de etiketten moeten bekijken en dat we dan eens meer info moeten zoeken op internet. Ik bekijk etiketten alleen voor de wasvoorschriften. Maar vandaag ben ik mijn nieuwe broek, waar ik zo blij mee ben, eens nader gaan bekijken.
 
Ik vond het volgende:          

H&M heeft op onze criteria voor duurzaamheid het B-label gekregen en is daarmee 'goed op weg', vergeleken met de andere bekende modeketens. H&M is de enige die haar lijst met toeleverananciers bekend heeft gemaakt. H&M rapporteert jaarlijks over de verbeteringen en problemen rond de arbeidsomstandigheden van de kledingmakers. Afgelopen jaar is ook het beleid voor klimaat en milieu aangescherpt. We blijven H&M kritisch volgen. Wil jij zo duurzaam mogelijk shoppen, zoek dan bij H&M naar de kleding van biologische katoen.

H&M maakte gisteren haar ‘Roadmap Towards Fair Living Wage‘ bekend. Een mijlpaal van jewelste. H&M doorbreekt de vicieuze vingerwijsimpasse van overheden, bedrijven en consumenten waardoor de verslavende onderbetalingen van kledingmakers dag in dag uit kunnen voortslepen. hm-wil-eerlijke-lonen-2018

H&M  doet het dus gelukkig heel redelijk
Ik begrijp alleen niet goed waarom de lonen pas in 2018 verhoogd kunnen worden
Ik kan blij blijven met mijn broek
Wel ga ik de volgende keer eens op zoek naar kledingstukken van biologische katoen bij de H&M 
 
Lees ook eens: rankabrand.nl/modeketens

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015