zaterdag 21 januari 2023

Januari is tot nu toe moeizaam, opruimen helpt dat?


Ik maakte een nieuwe header voor mijn Etsy shop
Zo leuk om te doen
Ik ben bezig met het schilderen van de laarsjes van Frida Kahlo


JANUARI


Januari vind ik tot nu toe een lastige maand. Ik herinner me andere jaren te hebben geschreven dat ik van de winter hou, dit jaar heb ik er meer moeite mee. Natuurlijk zie ik ook nu het mooie van januari.

 • Takken van bomen, de enorme verscheidenheid aan vormen van de takken.
 • Het mooie moment van zonsondergang. Zowel thuis als buiten vind ik het zo'n mooi moment. Langzaam wordt het donker, vooral heel mooi wanneer het windstil is, de takken tegen de hemel, het blauwe licht in huis, kaarsjes aan. 
 • Boerenkool, heerlijk vind ik dat.
Wat ik tegelijkertijd heel hinderlijk vind is
 • Het vroege donker worden
 • De tijd die vliegt. Heel gek natuurlijk wanneer je met pensioen bent en alle tijd van de wereld hebt. De tijd gaat veel en veel sneller dan hij vroeger ging. Ik probeerde al van alles om meer greep op de tijd te krijgen. 
 • Ik ben nu 10 jaar met pensioen en de tijd is voorbij gevlogen. Toen ik de eerste maand met pensioen was ontdekte ik dat een vriendin van mij 11 jaar met pensioen is. Ik vond dat toen zo'n lange tijd en verdorie nu ben ik zelf zo lang met pensioen. 
 • Het overlijden van David Crosby david-crosby-dead-graham-nash-brian-wilson-reactions en Vivienne Westwood, 2 mensen binnen mijn familie en een collega van lang geleden maken dat ik me rot voel. 
 • Ik heb nu ineens heimwee naar vroeger. Het voelt deels fijn en deels pijnlijk. Alle dingen gaan voorbij. Waar we heel blij mee zijn is You Tube. De site is echt onuitputtelijk. Gisteren bekeek ik het interview wat Dick Cavett hield met David Crosby, Steven Stills, Grace Slick, Joni Michell,  direct na hun optreden op Woodstock. En meer filmpjes in dit als verlengde. het is dan of de oude tijd weer even terug is.  En Salem kan oude Egyptische films bekijken die in zijn jeugd verschenen of zelfs van voor zijn geboorte. 


Judy, het zijn tulpen, de puntjes die op komen

IK ZOU ZO GRAAG HET GEVOEL HEBBEN TIJD TE HEBBEN
 • Het laatste wat ik bedacht heb is dat ik de dingen die ik graag wil doen in de "echte" tijd plaats. Nu lijkt dit natuurlijk nogal logisch, hoe anders? Nu, wanneer je zoals ik ben spring je van de hak op de tak. Ik ga iets doen, zie iets anders, bedenk dat ik dit ook nog wel eventjes kan doen en dan is er vast nog iets wat ik ook kan doen en voor ik het weet is het ineens laat.
 • In de tijd plaatsen is beseffen hoe laat het is en wat ik ECHT moet/wil doen op dit moment.
 • Ik ben hier nu bezig mee te oefenen. Of het helpt weet ik nog niet.

OPRUIMEN

We zijn begonnen met het huis opruimen. Het is vooral op onze ateliers druk en rommelig. We zijn bij de Action geweest en kochten verschillende maten bakken. Ook mijn boekenkasten zijn overvol. Er kan niets meer bij en dat terwijl, wanneer ik mijzelf niet zou tegenhouden alsmaar nieuwe boeken wil kopen. 

Ik ken het idee van 3 stapeltjes, 1 stapeltje, weg ermee, 1 stapeltje, weet nog niet wat ik ermee moet en 1 stapeltje "dit maakt me zo gelukkig, dit hou ik". Nu ik zo bezig ben ontdek ik dat bij mij vooral werkt " wat heb ik hier eigenlijk een hekel aan", ik bewaar het, want "je weet nooit....", maar eigenlijk vind ik het spuuglelijk, gewoon heel erg irritant. Tot nu toe lukte het heel goed om deze spullen weg te gooien. Ik neem er een heel jaar voor. Elke dag een beetje.  

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015