Voor mijn 29 weken project (iedere week iets nieuws leren) wilde ik wat nieuwe vegetarische recepten leren maken. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst zocht op Google. Maar dan krijg ik van alles en nog wat wat ik niet zoek. Wat zoek ik dan eigenlijk? Goede vraag, ik besefte dat ik het niet weet. Uiteindelijk maakte ik humus. Ik ben vergeten een foto te maken. Ik deed het uit mijn hoofd. Ik had een foto op Instagram met avocado gezien. Het zag er zo lekker uit. Jammer genoeg kon ik de foto niet meer terugvinden. Ik deed de avocado naast de humus. De humus was niet lekker en niet vies. Te dik. Dat moet ik dus nog eens over doen.
Ik realiseerde me later dat ik misschien meer moet zoeken bij salades.
Maar ineens herinnerde ik me de werkelijk heerlijke aardappelschotels die ik heb gegeten in Egypte. En het is ook nog Ramadan, dus dit is een mooie combinatie. Mijn schoonmoeder, schoonzussen en mijn man maken de schotel om je vingers bij op te eten. En ik probeerde het eerder en het was flut. Nu wil ik het echt goed doen.
En zowaar het is gelukt. De schotel bestaat uit een combinatie van aardappel, tomaat, ui, ketoembar, komijn, knoflook, gember, bouillon, tomatenpuree, peper en zout. Je legt laag over laag in de ovenschotel. Gier over elke laag wat saus en uiteindelijk bouillon tot aan de bovenste rand. Overdek met aluminiumfolie. Laat het even koken op het fornuis en zet het dan in de oven op hoge stand. Het aluminiumfolie weghalen en terugzetten in de oven zodat overtollige vocht verdwijnt.
Dit ga ik nu zeker vaak maken.
EN,TA,TA.....
We maakten Zalabia, een Arabische zoete lekkernij die bij Ramadan hoort
EN HET LUKTE
We maakten het 2 keer. De eerste keer vergaten we het suikerstroopje en deden er poedersuiker overheen.
De tweede keer met suikerlaagje
In dit suikerlaagje gaat wat limoen en dat smaakt heerlijk
Maar waar ik vooral trots op ben is dat het de 2-e keer zo goed rees
We gebruikten gedroogde gist
Tip uit Egypte, zet het deeg even in een zacht verwarmde oven
Het deeg was wel 4 maal zo hoog geworden
Ze waren heerlijk
DE KOMENDE WEEK
Op Instagram zie ik aquarellisten die zo anders schilderen dan ik
Ik wil daar eens op gaan oefenen
Begrijp me goed
Ik ben heel trots op wat ik maak
Maar ik kan er altijd wat bij leren
Het gaat me erom
Iets losser, het materiaal iets vrijer te gaan leren gebruiken
MIJN 49 WEKEN PROJECT
Hieronder: Blauw heb ik gedaan, zwart zijn ideeën die ik nog wil uitvoeren
- Pesto maken
- Wanten/handschoenen breien
- Sokken breien
- De theorie rond het bakken van een cake
- Mijn kaarten op een nieuwe manier tekenen
- De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
- De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
- De staten van de Verenigde staten. Ik onthoud nooit waar welke staat ligt
- Europa is helemaal veranderd sinds ik naar school ging. Hoe heten de landen nu?
- Groentespreads maken
- Crêpes Suzette maken
- Hoe maak ik Baba Ganoush
- Quakers en Amish
- Indianen
- De slavernij
- Treinen in America
- Route 66
- Tolstoi (afkomstig via mijn boekenproject)
- een nieuwe TV kopen
- Kaarten maken n.a.v het nieuws
- rouwkaarten ontwikkelen
- Een nieuw tijdschema bedenken
- Vrijer teken- en schilder materialen gebruiken
- Modekwartier
- Afsluitende week globale informatie USA
- Tuinplanten voor schaduwtuin zoeken
- Wat staat er voor info op de website van de bibliotheek
- Welke smartphone past bij ons?
- Schoonmaken, hoe kan het beter? Hoe kan het handiger
- Smartphones
- Hoe kan ik mezelf beter ""gronden""
- Evenwicht vinden tussen ""gronden"" en Wat is Instagram?
- ""Gronden"" en een serie kaarten schilderen of een groot schilderij beginnen
- Nieuwe vegetarische recepten uitproberen
- Vrijer schilderen