vrijdag 23 december 2016

Help, we mogen geen kerstfeest meer vieren.


We mogen geen kerstfeest meer vieren zegt de Telegraaf. Zegt Thierry Baudet en met hen zeggen veel goed-en kwaadwillenden het hen na.

Tot mijn verbazing begon ik steeds meer berichten tegen te komen dat ""ze" ons kerstfeest afpakken,  eerst op Twitter. Op dit moment zo'n beetje overal. Gisteren nog onder het strijken luisterde ik naar NPO 1 en ja, daar gaan we weer. Waar komt dit nu vandaan?

Gisteren viel een deel van het kwartje. Ik luisterde via de radio naar een rapportage van een school waar het lichtjesfeest wordt gehouden. Iemand van de school legt uit dat het een feest is voor iedereen die bij de school hoort en dat ook Jehova's en moslims moeten weten dat ze welkom zijn. Ouders worden gevraagd wat ze er van vinden. Een Jehova getuige vertelt dat ze niet zou gaan wanneer het het kerstfeest werd genoemd. Autochtone ouders zeggen stoer dat ze verhaal gaan halen en 2 allochtone "vrouwenstemmen" zeggen dat ze de sfeer rond de kerstdagen zo gezellig vinden.

Vanmorgen vind ik dit via Twitter hetkontaktharderwijk/kerst-bij-de-bogen
Is het niet om te huilen
dat 1 van de grootste kranten van Nederland
ons zo tegen elkaar opzet
Wat voor reden hebben ze daar eigenlijk voor?

Waarom weet ik nu wel dit bericht niet waar is?
Zou het kunnen zijn dat ik moslims persoonlijk ken?

  • Zou het kunnen zijn dat ik vele maken het kerstfeest in het moslimland Egypte heb gevierd? Er genoten heb van de versierde bomen. Nee, geen kerstbomen, maar wel palm-en andere bomen met plukjes katoen erin om sneeuw te verbeelden. En boordevol lichtjes. Boten langs de masten versierd met lichtjes die op de Nijl voeren of aan de kades lagen. Kunnen jullie je voorstellen hoe mooi dit was? Dat Egyptenaren voor zo'n gezellige sfeer zorgden?
  • Misschien komt het omdat ik de Koran heb gelezen en weet dat ook voor moslims Jezus een belangrijke profeet is. Dat zijn geboorte, compleet met onbevlekte ontvangenis, en de wonderen die hij gedaan heeft, erin vermeld staan?
  • Dat ik werkelijk geen 1 moslim in Nederland ken die zegt dat voor hen het woord kerstboom of kerstfeest moet verdwijnen?
Ik zou jullie echt op het hart willen drukken. DENK NA. ZOEK UIT. PRAAT NIET NA. Ga eens contact zoeken met een moslim. Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Kijk eens op Twitter wie je wilt volgen, kijk eens op Facebook.  Misschien woont er wel iemand in je buurt? Misschien een collega eens beter leren kennen? Leer elkaar eens kennen.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015