dinsdag 31 maart 2015

We zouden naar Rotterdam.......

Zomertijd is ingegaan. dat vind ik fijn. Lekker een uur langer licht.

De afgelopen dagen was ik ziek. Heel vervelend want ik moest een afspraak met een vriendin afzeggen en vandaag zouden we naar Rotterdam gaan. We hadden een hotel geboekt. Morgen is onze trouwdag en we wilden het daar vieren. Het nieuwe station bekijken, de Markthal bekijken, wandelen in de stad, misschien het Wereldmuseum in.

Als klein meisje kwam ik vaak in Rotterdam omdat mijn opa en oma er woonden. Ik heb zulke fijne herinneringen aan hun huis. Het was een etage op de eerste verdieping. Er hing een sleutel aan een touwtje en wanneer je daar niet bij kon belde je. Iemand die boven stond trok aan een koord en dan opende de deur zich. Het huis rook zo lekker. Boven was een grote zolder, hier bewaarde mijn opa o.a. zijn prachtige schelpenverzameling.

We gingen er vanaf Den Haag altijd naar toe met de bus, soms met de trein. We noemden het de Rotterdammer bus. Onderweg zagen we spannende dingen. O.a. de rivier de Zweth. Ik herinner me dat deze rivier hoger lag dan de weg waar wij over reden. Ook moest de bus hier een eng smal bruggetje op. We kwamen ook langs Delft. Op Google Earth maak ik nog wel eens de tocht per tram die we vanaf het station in Rotterdam naar de Haringpakkerstraat maakten. Het huis zelf is weg. Er staan nu nieuwe huizen, wel ongeveer in dezelfde stijl. Het oude gebouw van de school tegenover het huis is er nog steeds.


Ik herinner me de Mathenesserweg. We wandelden daar vaak en bekeken er winkels. Serc.nl//rotterdam/rotterdam-


Ik herinner me het oude station ook nog heel goed
Wat zal het nieuwe station raar aanvoelen

Vanmorgen kregen we bericht dat we de boeking voor het hotel kunnen opschuiven. Gelukkig, gaan we lekker een andere keer. Het is vandaag ook nog eens verschrikkelijk weer. Het stormt, het regent en het is koud. Het was dus toch al geen plezier om nu door Rotterdam te lopen. Nu eerst nog een paar dagen uitzieken.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015