dinsdag 11 februari 2014

Het is de betekenis die we eraan geven

Hulda Crooks beschrijft een dag uit haar leven op haar 80ste.
Twee vrouwen worden 70 jaar oud, maar voor ieder betekent deze gebeurtenis iets anders. De ene "weet" dat haar leven ten einde loopt. Voor haar betekent zeventig jaar geleefd te hebben dat haar lichaam versleten is en dat ze beter "haar zaakjes" kan gaan afhandelen.
De andere vrouw besluit dat wat iemand op een bepaalde leeftijd kan doen, afhangt van zijn of haar overtuigingen en stelt hogere eisen aan zichzelf. Ze besluit dat bergbeklimmen een goede sport is om op zeventigjarige leeftijd mee te beginnen.
 
Het is nooit de omgeving. Het zijn nooit de gebeurtenissen in je leven. Het is de betekenis die we eraan geven - hoe we ze uitleggen - die ons vormen tot degene die we vandaag zijn en die we morgen zullen worden.
Overgenomen van Solitude
 
Bovenstaande ga ik meenemen met de plannen die ik aan het maken ben voor het  komende jaar. Ik wil meer structuur en zingeving in mijn leven.

Nu ik met pensioen ben moet ik het allemaal zelf verzinnen en dat valt niet mee.  Ik ben dolblij met mijn vrijheid, heerlijk af te zijn van de druk van een betaalde baan. Maar ik mis het leren van nieuwe dingen en het oplossen van problemen. De tarotkaarten die ik trek wijzen erop dat ik op een verkeerde manier denk en mezelf daarmee gevangen hou. Ik wil mijn intuïtie meer serieus gaan nemen en het leven op een andere manier proberen te bekijken. Daar kan het bovenstaande mooi bij helpen.
 
 
 
Ik heb de kaart van het katje toch weer veranderd. Ik vond de groene onderkant irritant.
Nu wil ik nog iets veranderen aan het bekje van de kat
maar eens even op foto's kijken hoe dat er precies uitziet.....

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015