zondag 12 april 2015

Ideeen, hoe werken ze?

Ik ben van plan iets nieuws te beginnen op dit weblog. Ik ben geïnteresseerd in creativiteit, innovatie, digitalisering etc. Ik wil hier op dit weblog daar informatie over gaan verzamelen. Ik ga per week bundelen en het dan op mijn weblog zetten.
Hier alvast met een voorproefje: meetup/Media

Ik vraag me regelmatig af waarom ik hier eigenlijk zo in geïnteresseerd ben.
Waarschijnlijk omdat ikzelf altijd heel veel ideeën heb, ze buitelen bij wijze van spreken over elkaar heen. Lange tijd vond ik dit alleen maar lastig en vooral ook GEK. Hoe vaak ik me niet tegengehouden heb door dit zo te voelen. Ik herinner me veel keren dat ik mijn idee vertelde en een ander ermee aan de haal ging en goede sier maakte tijdens bijv. een vergadering. Ik troostte mezelf met het Idee, (ja, daar is er weer 1) "" Zij zijn de Napoleons, ik ben de Talleyrand"". (Talleyrand was een Fransman die als politicus het hof van de Lodewijken overleefde, de Revolutie, Robespierre, Barras, Napoleon en alles wat daarna kwam. Hij fluisterde zijn ideeën in hun oren en zij maakten er sier mee).  Wat ik altijd leuk gevonden heb is dat ik in 1976 een beoordeling kreeg, mijn eerste en voor lange tijd enige, en dat daarin mijn creatieve ideeën zo goed bevonden werden. Het viel dus toch op, ondanks mijn gedrag het verborgen te willen houden.

Veel later ben ik pas gaan inzien hoe ik dit positief voor mezelf kan gebruiken en zowaar ik kreeg ineens een bonus, WOW. Maar hoe werkt dit nu? Waar komen ideeën vandaan? Hoe werkt dat bij anderen? Is er theorie over? Ik ga er mezelf en hopelijk ook jullie eens mee vermaken. En wie weet leidt een van onze ideeën nog eens tot iets.....

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015