dinsdag 1 september 2020

De parallelle wereld en de echte.


Op Facebook kom ik nu een vraag tegen een petitie te tekenen tegen de Coronawet. Ik lees op de pagina van iemand die ik altijd hoog acht het volgende: Binnenkort beslist de Tweede Kamer over de coronawet (voluit: Tijdelijke wet maatregelen covid-19). Deze wet legt de bevoegdheid om nieuwe coronamaatregelen te nemen grotendeels bij één persoon (minister Hugo de Jonge), schakelt het parlement uit en maakt van de burgemeesters en gemeenten trekpoppen van Den Haag. Wij willen dat deze onderdelen uit de wet worden gehaald, en dat de burgers via een referendum beslissen over de verlenging van deze tijdelijke wet.

Ik volgde de debatten in juli over deze wet van begin tot einde, een hele zit, en mij viel op dat vrijwel elke partij Hugo de Jonge opdracht gaf tot aanpassingen te komen. Het parlement uitschakelen? Hoe zo? 

Vandaag hoor ik dat de Corona app die 1 september zou komen vandaag niet verschijnt want de Coronawet moet nog door de Tweede en Eerste Kamer. Hoezo geen controle? 

De mondkapjesplicht in drukke winkelstraten in Rotterdam en Den Haag wordt niet verlengd. Opgegeven reden, het toerisme seizoen is voorbij en het wordt weer rustiger.

Viruswaanzin volgers demonstreren in alle vrijheid op het Malieveld in Den Haag. Houdt iemand hen tegen? Wordt hen de mond gesnoeid? Ze vallen in hun onnozelheid 1 van de beste politici die we hebben, Pieter Omzigt, lastig met de kreet Deep State. Wordt hun vrijheid ingeperkt? Nee, wel de zijne. Wil hij dat ze pal voor zijn neus staan, hem aanraken? 

Viruswaanzin volgers trekken naar Berlijn en staan daar samen met extreem rechts. Willem Engel is er ook. Met een bericht vol LIEFDE, vrede, omaatjes en donkere mensen. 


De politie spreekt van 20.000 deelnemers, de organisatie van 1,3 Miljoen.“


Mochten zij niet demonstreren? In eerste instantie niet van de overheid. Maar de rechter besloot anders. Weten jullie nog? Rechters die volgens dezelfde mensen vervangen moeten worden omdat ze te links zouden zijn.
Welke vrijheid wordt hen eigenlijk afgenomen? 
Welke vrijheid missen zij eigenlijk?
Kun je nog meer vrijheid krijgen dan de vrijheid je al geeft?

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015