maandag 18 januari 2016

Wat heb ik zoal gedaan deze week?

 
De afgelopen week bezocht ik mijn vriendin die vorig jaar een hersenbloeding kreeg. Het gaat redelijk goed met haar. Alleen heeft zij moeite met buiten lopen omdat alles er volgens haar heel raar uitziet, zoveel prikkels. We maken daarom elke keer een rondje langs haar huis. We vinden het allebei leuk.
 
Verder
 stond de week in het teken van
Lezen
Schilderen
Downton Abbey
David Bowie
 
LEZEN:
De biografie die ik deze maand las heb ik uit. Heel interessant, ik vertel er een andere keer meer over. Nu lees ik Oorlog en Vrede van Tolstoi. Dat valt niet echt mee. Het is een heel dikke pil. In het begin had ik in verband met de Russische namen moeite te onthouden wie wie was. Uiteindelijk schreef ik het maar in een schriftje, zodat ik kon terugkijken hoe ook weer de onderlinge verhoudingen zijn. Vreemd dat ik nadat ik dit gedaan had het schriftje niet meer nodig had. ;-) Ik heb een gedeelte gelezen boordevol strategische verhalen over de oorlog tussen Napoleon en het Russische leger. Hier werd ik akelig van. Aan de ene kant de opgewonden roes van de oorlog en daarna dood en verderf en de elite thuis die zich op de borst klopt.
 
SCHILDEREN, DOWNTON ABBEY en DAVID BOWIE:
 
Ik ben in de ban van 2 dingen. Downton Abbey en het overlijden van David Bowie. Ik vind het erg dat hij zo jong is overleden. Het bericht kwam echt als een schok. Het is een held uit mijn verleden. Ik wist niet goed wat hij later in zijn leven had gedaan. Ik wist dat hij met Iman is getrouwd. Nu ben ik weer beter op de hoogte. Ik bekeek veel documentaires en muziekfilmpjes en ik legde een verzameling aan van foto's op pinterest.com/gmwatercolors/david-bowie. Omdat een vriendin van mij jarig was en zij een groot fan van David Bowie is dacht ik, ik schilder een kaart voor haar.
 
 
Het werd een succes, want ik heb nu 3 opdrachten om nog zo'n kaart te maken
 
 
Ook maakte ik gisteren een grote houtskooltekening op doek
Het eerste probeersel van dit jaar om ook met andere materialen te gaan werken
 
 
Ik ben ook in de ban van Downton Abbey. Ik vind het zo jammer dat het afgelopen is. Ik ben nu weer van voren af aan begonnen met kijken via DVD' s. Zo mooi en zo leuk en toen bedacht ik, ik ga er kaarten van maken
 
En zo maakte ik de eerste "Lady Mary" kaart
 
 
 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015