woensdag 27 december 2023

Tussen de feestdagen in.


De Kerstdagen voorbij. De tijd ervoor, ik begin al in oktober met kerstkaarten schilderen, is leuk. Ik dompel me dan onder in sneeuwmannetjes, kerstboompjes, sneeuwvlokken, kerst teksten, zoals "The Most Beautiful Time of the Year"etc. en dat is zo heerlijk. Ook het huis versieren is leuk. Wij hebben geen boom, de woonkamer is daar te druk voor, zoveel schilderijen. Vroeger wel. We begonnen met echte bomen, ik denk nog met plezier terug aan die keer dat Salem een heel grote boom op zijn schouder meetorste in vallende sneeuw. Daarna kregen we een kunst kerstboom. Hij ligt vast nog ergens op zolder. Maar de laatste jaren zet ik overal kerstlichtjes en kaarsen neer. 

We pakten onze cadeautjes uit. Salem zijn Kouros parfum. Lekkere dikke wintersokken, er zijn nu zulke leuke. Salem heeft bij mij in de boekenkast John Steinbeck ontdekt en wilde graag het boek East of Eden. Ik zelf kreeg het nieuwe Flow Papierboek, de nieuwe agenda van Ariadne at Home, die is zo lekker ruim en er is ruimte om aan het eind van iedere maand een samenvatting van de maand te maken, en het boek Mijn Boekhandel in Cairo. Ik had het pas uit de bieb en nu heb ik het zelf.

Vanmorgen keek ik even het afgelopen jaar door in mijn agenda van dit jaar. Fijn alles weer even terug te lezen. Ik ga de komende dagen nog eens kijken wat er de afgelopen 3 jaar gebeurde, want wanneer begon Corona ook al weer, was dat nu 2020 of 2021?

Ik krijg het weer niet voor elkaar om de foto's van mijn fototoestel op mijn laptop te krijgen, vervelend. Wat ik aan oplossing vind op internet werkt niet, verder uitzoeken dus. Ik maakte bovenstaande foto met mijn mobieltje. Zag pas achteraf dat het niet scherp is. Een van mijn voornemens voor het komende jaar, minder perfectionisme. Laat ik dat dan nu eens beginnen toe te passen. 😊

Ik wens jullie fijne dagen tot Oud en Nieuw, en dan een gloednieuw jaar. Vind ik altijd heerlijk. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015