woensdag 23 december 2020

Woorden voor het jaar 2021.

Ik zit in de huiskamer

Net het ontbijt op

De deur naar de tuin staat open

 Lekker eventjes frisse lucht binnen 

De vogels hebben eten 

  De dag kan beginnen

Wat is het toch leuk

 een stapel kaarten op de mat te vinden

Ik ben aan het nadenken

 over woorden voor het jaar 2021

Judy van Bubbels begon ermee en ik vind het een leuk idee

VERSIMPELEN, NEEM DE TIJD, VERDIEPING

Versimpelen: Dit heeft te maken met perfectionisme en ideeënrijkheid. Beide bezit ik in hoge mate. Vaak fijn, maar even vaak storend. Het maakt dat ik het beste wil bereiken en het maakt dat ik altijd wel iets kan verzinnen om het leven leuk te maken. Maar....... het kan er ook toe leiden dat ik helemaal op hol sla, bezig blijf met verbeteren en het dan juist mislukt. Bovendien heb ik Maagd als sterrenbeeld en wij Maagden zijn op het detail. Hartstikke leuk, maar de combinatie van op het detail gericht zijn, perfectionisme en creatief denken kan lastig zijn.

Ik vertelde eerder al dat ik kiezen moeilijk vind. Sterker, ik haat het. Sommige dingen gaan super gemakkelijk. De wekelijkse boodschappen, een makkie, niks geen keuzestress. Iets nieuws kopen als een boek, leuk, graag, draai er mijn hand niet voor om. Maar op andere vlakken, lastig, moeilijk, gedoe. Het woord alleen al jaagt me de boom in. Maar versimpelen klinkt totaal anders. Het klinkt als goed voor jezelf zorgen, het gemakkelijker maken voor jezelf.  


Binnen nieuwe amaryllissen
We hadden ze al eerder, maar die waren uitgebloeid

Neem de tijd  ga ik volgend jaar uitproberen. Na mijn pensioen ben ik bezig geweest een nieuwe structuur te vinden. Het is nu redelijk gelukt. Ik verbaas me er nog steeds over dat de tijd vliegt. Wat nieuw is en wat met Corona te maken heeft is dat ik zo rusteloos ben en ongeconcentreerd. Hulpmiddel kan zijn, neem de tijd. Ik ben al een beetje aan het oefenen met boodschappen doen. Ik heb nu eens gekeken hoeveel tijd ik daar mee kwijt ben en dat is veel langer dan ik dacht. Zo ga ik eens bewust kijken hoeveel tijd een bepaalde handeling eigenlijk kost. De tijd vliegt dan niet, nee, ik ben me er meer bewust van.


Buiten in de tuin prachtige takken

Verdieping: Daar heb ik echt behoefte aan 

  • In het tekenen en schilderen. De afgelopen jaren heb ik met diverse materialen geëxperimenteerd. Nu wil ik naar een soort samenvatting streven. Toepassen wat ik geleerd heb. Met aquarelverf werken gaat daar een belangrijk deel van uitmaken, want ik mis het nu. Voor het eerst eigenlijk sinds 2 jaar. 
  • Verdieping in kennis op het gebied van klimaat, milieu, agrarische sector en economie.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015